Dnes je 22. listopad 2024, svátek má Cecílie
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Veletrh FOR GASTRO & HOTEL 2023: Prostředí pro setkání profesionálů v oboru HoReCa a témata udržitelnosti v popředí Vytvořit článek
Veletrh FOR GASTRO & HOTEL 2023: Prostředí pro setkání profesionálů v oboru HoReCa a témata udržitelnosti v popředí
Redakce GastroIN - 08. 09. 2023    0 Líbil se vám tento článek?

 Na letňanském výstavišti PVA EXPO PRAHA se bude již potřinácté konat odborný veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL. Ve dnech 1. až 3. listopadu proběhne přehlídka technologií, produktů a novinek v segmentu HoReCa. Hlavním tématem letošního ročníku bude téma udržitelnosti.

Veletrh FOR GASTRO & HOTEL také letos propojí profesionály pohostinských oborů i milovníky gastronomie. V Letňanech se představí tuzemské i zahraniční značky, dodavatelé, výrobci i provozovatelé podniků v segmentu HoReCa. První den veletrhu proběhne také odborný KONGRES FOR GASTRO & HOTEL s tématem „NOVÝ ÚDĚL - UDRŽITELNOST“, na němž vystoupí odborníci na veřejné a hromadné stravování, zástupci oborových svazů a asociací a úspěšní podnikatelé.

Pozornost bude v rámci veletrhu zaměřena také na rozvoj studentů hotelových škol a pohostinských oborů. S podporou Asociace školních jídelen ČR nahlédnou návštěvníci události i do novinek a trendů stravování ve školách. Představen bude projekt „Den mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách“, který si klade za cíl zpřístupnit dětem pestrou paletu chutí a také projekt „Úspory a produktivita ve velkokapacitním stravování. Pro všechny zástupce velkokapacitního stravování bude připravena soutěž Gastro projekt kuchyně zdarma.

Veganství i rodinná vinařství

Součástí expozic bude také sekce asijského podnikatelského sektoru. Nové cesty gastronomie představí veletrh ve spolupráci s partnerem, společností Green Heads. Nastíní, jak lze revolučně propojit tradiční gastronomii a inovativní směry nových veganských trendů, které si žádá doba. Návštěvníci budou mít možnost poznat také chutě malých vinařství na sdružené expozici.

Tři dny veletrhu přinesou bohatý doprovodný program. První den veletrhu, středa 1. listopadu, bude zasvěcen události Zažij, poznej a ochutnej Vietnam, který přinese soutěže a prezentace pod záštitou České barmanská asociace CBA Czech Teatenders ve spolupráci s Jiřím Boháčem a Česko-vietnamským vzdělávacím institutem. Čtvrteční program 2. listopadu uvede úspěšné koncepty podniků, které dokázaly propojit udržitelnost s aktuálními trendy. Návštěvníci se seznámí s projektem organizace Rostlinně, společnost Everest Ayurveda zavede zájemce na fascinující cestu do Himalájí a k tomu všemu na Vás čeká soutěž Czech Carving cup 2023.

Poslední den veletrhu, v pátek 3. listopadu, propojí italskou vášeň pro kávu a mladé talenty z pohostinských oborů. A to při příležitosti konání Enzo Bencini Barista Cup 2023 – soutěž středních hotelových škol. Hlavním porotcem bude zkušený odborník, který má bohaté zkušenosti z oblasti kávy a je považován za jednoho z průkopníků moderního baristického umění.

Hlavním porotcem bude živá legenda, Roberto Trevisan – lektor Školy kávy a zakladatel Mistrovství baristů ČR.

Více na www.for-gastro.cz



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 10 hodinami
Pořadatelé prestižní soutěže Vinařství roku dnes oznámili finalisty aktuálního ročníku. V klání, v němž se každoročně uděluje ocen...
Redakce GastroIN - před 19 hodinami
Poklona krásným moravským tradicím od pražského barmana. Takový je příběh drinku Tradition, aktuálně nejlepšího českého koktejlu z...
Redakce GastroIN - 20. 11. 2024
Doby, kdy se masem z humra pohrdalo, jsou ty tam. Dnes tohoto korýše, který vyniká svou nasládlou chutí a pevnou strukturou, serví...
Reklama   •   Koupit reklamu