Dnes je 22. leden 2025, svátek má Slavomír
Úvod Aktuality Vaříte českou kuchyni nebo nabízíte české zákusky? Vytvořit článek
Vaříte českou kuchyni nebo nabízíte české zákusky?
Redakce GastroIN - před 2 hodinami    0 Líbil se vám tento článek?

Již 16 let se ucházejí restaurace o certifikát Czech Specials. Jedná se o projekt Czech Specials – Ochutnejte Česko, jehož hlavním cílem je podpora a certifikace restaurací, které dobře vaří česká jídla, ať už v tradiční, nebo moderní podobě.

Od roku 2022 je podpora a certifikace rozšířena i o cukrárny a kavárny, které nabízejí kvalitní české zákusky. Letos bylo certifikováno 23 restaurací a 4 cukrárny, v současné době je certifikováno 76 restaurací a 21 cukráren a kaváren po celé České republice a další mají o certifikaci zažádáno.

Nedávno například získaly certifikaci restaurace Vikárka na Pražském Hradě, hostinec EFI v Brně a Usedlost pod vinohrady v Hlohovci. V květnu byla již podruhé pod záštitou projektu Czech Specials udělena čestná cena Nositel tradic české gastronomie, získal ji Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách.

Příští rok plánuje Czech Specials zapojit své certifikované restaurace do akcí věnovaných české gastronomii a připravuje i zajímavé vzdělávací semináře na téma česká kuchyně a česká vína.

Na rozvoji a administraci projektu Czech Specials – Ochutnejte Česko spolupracují agentura Czech Tourism a Asociace kuchařů a cukrářů České republiky.

Vaříte českou kuchyni, nebo nabízíte české zákusky? Zažádejte o certifikaci Czech Specials! Veškeré informace o projektu najdete na: www.czechspecials.cz.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 18 hodinami
Hodnotný 14% finanční růst podtrhuje překonání obratu 200 milionů korun oproti roku 2023, přičemž více než 70 % této částky pocház...
Redakce GastroIN - 21. 01. 2025
Soutěž Czech Coffee Roasting Championship 2024, která proběhla v rámci veletrhu For Gastro & Hotel v PVA Expo Praha, přinesla tři...
Redakce GastroIN - 20. 01. 2025
Dvacet hodin dlouhá cesta čekala na tým z Asociace kuchařů a cukrářů, který se vydal na světové finále jedné z nejprestižnějších k...