Dnes je 25. listopad 2024, svátek má Kateřina
Úvod Aktuality Vítězové MAKRO Mistrovství ČR ve filetování lososů 2011 Vytvořit článek
Vítězové MAKRO Mistrovství ČR ve filetování lososů 2011
Redakce GastroIN - 11. 10. 2011    0 Líbil se vám tento článek?

10. 10. 2011 - Vítězem 2. ročníku MAKRO Mistrovství ČR ve filetování lososů, který se konal 8. října v Praze, se stal Jan Myšák (České Liptavy u Hradce Králové) a jako hlavní cenu získal zájezd pro dvě osoby do Norska, zahrnující mimo jiné i návštěvu lososí farmy v hodnotě 80 000 Kč.

Druhý a třetí nejlepší byli Radek Kotlán (La Strada v Karlových Varech) a Petr Svoboda (Termál v Karlových Varech). Losos zpracovaný při soutěži byl na místě grilován a nabízen návštěvníkům Mezinárodního dne kuchařů, v rámci kterého se MAKRO Mistrovství ČR ve filetování lososů konalo. Soutěži přihlíželo kolem 9000 návštěvníků.

Pan Jan Myšák, na otázku kde se filetování naučil říká: „První zkušenost s filetováním jsem se měl ve škole. Navíc jsem nedávno absolvoval kurz úpravy ryb v MAKRO. Vlastním řeznictví a několik provozoven, filetovat umím..“ A to také potvrzuje fakt, že získal 97 bodů ze 100, což je fantastický výsledek. U 26 účastníků mistrovství se hodnotilo kvalita filetu bez kosti a kůže (trim E) výtěžnost, čistota pracoviště a čas.

Ořez z filetů lososů byl věnován do ZOO Praha a pochutnali si na nich lední medvědi.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 17 hodinami
Advent ve Znojmě znovu po roce nabídne sváteční atmosféru, nasvícené uličky, provoněné trhy, kulturní program, zimní kino, tradičn...
Redakce GastroIN - 22. 11. 2024
Umíchat koktejl z Martini, rumu či vodky není pro barmany žádný problém. To studenti středních gastronomických škol mají soutěž, k...
Redakce GastroIN - 21. 11. 2024
Pořadatelé prestižní soutěže Vinařství roku dnes oznámili finalisty aktuálního ročníku. V klání, v němž se každoročně uděluje ocen...
Reklama   •   Koupit reklamu