Popis události
Jde o jedinečný projekt známého brněnského šéfkuchaře Davida Viktorina, v současnosti působícím v Restaurantu Chateau Petit, který tuto dobročinnou akci v roce 2014 založil a pravidelně ji organizuje. Desetiletá historie turnaje se započala první akcí v restauraci Pavillon v Brně, při které se vybralo okolo 14 tisíc korun. V následujících ročnících se však zápolení na ledě mezi kuchaři, číšníky a lidmi pracujících v gastru stalo kultovní akcí a v celé České republice nemá obdoby.
Zatím absolutní špičkou byl ročník 2023, kdy se akce poprvé přesunula z Brna do Břeclavi a kde zaznamenala obrovský úspěch s výtěžkem přes čtvrt milionu korun! Konkrétní částka 256 tisíc tedy putovala na dětské oddělení břeclavské nemocnice. Když se v minulosti turnaj konal v Brně, byly finance předány vedení Kliniky dětské chirurgie a traumatologie Fakultní nemocnice Brno.