Dnes je 29. duben 2025, svátek má Robert
Úvod Aktuality Tip na víkend: Recept na telecí krk Vytvořit článek
Tip na víkend: Recept na telecí krk
Redakce GastroIN - 17. 10. 2019    0 Líbil se vám tento článek?

25. 10. 2019 - ČESKÁ REPUBLIKA - Připravte si doma jídlo tak, jak jej doporučuje kreativní šéfkuchař restaurace La Gare, Jan Kvasnička.

Marinované telecí:

Telecí krk 1 kg

Cibule 1 kg

Rajčata 1 kg

Telecí, případně drůbeží vývar 2 l

Cukr 300 g

Olej

Sůl

Pepř

Omáčka:

Červená cibule 1 kg

Šalvěj 25 g

Rajčata 2 kg

Česnek 3 stroužky

Mouka 0,5 kg

Cuketa 0,5 kg

Lilek 0,5 kg

Paprika 0,5 kg

Telecí, případně drůbeží vývar 1,5 l

Sůl

pepř

Postup:

Telecí krk zavážeme do provázku a opečeme na oleji. Na výpeku osmažíme cibuli dohněda a přidáme cukr, který necháme zkaramelizovat. Přidáme rajčata, sůl, pepř a nakonec vývar. Celé necháme chvíli povařit. Takto připravené telecí krky uložím do pekáče, zalijeme marinádou a pečeme na 135 °C, po dobu asi 2 hodin. Když je hotovo, marinádu slijeme a ponecháme si ji pro použití na omáčku.

Omáčka

Papriku, lilek a cuketu si zvlášť orestujeme, budeme je přidávat do omáčky až úplně nakonec.

Červenou cibuli nakrájíme na hrubší kousky, krátce orestujeme na oleji, přidáme rajčata a česnek. Zaprášíme moukou a zalijeme vývarem, necháme zhruba hodinu povařit, přidáme šalvěj, dochutíme solí a pepřem. Takto hotovou omáčku přecedíme a přidáme do ní orestované cukety, lilky a papriky.

O La Gare

La Gare je bránou do světa špičkové francouzské gastronomie. Certifikovaná ruánská kachna, ústřice, speciality na grilu a k tomu všemu široký výběr francouzských vín z vlastního sklepa. Je považována za hlavního představitele francouzské kuchyně v České republice. Od začátku roku 2019, po celkové rekonstrukci, nabízí přívětivý designový interiér s rozšířenou kuchyní s otevřeným grilem a menu v konceptu fine diningové, přesto nekomplikované kuchyně. Špičkový servis spolu se smyslovým prožitkem dodává gastronomii La Gare zážitkový ráz. Za celým jídelním lístkem stojí kreativní šéfkuchař Jan Kvasnička se zkušenostmi z exkluzivních restaurací po celém světě.

Zdroj: C&B Reputation Management, s.r.o.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 9 hodinami
Okurky, okurky a zase okurky. Centrum Louka ve Znojmě v pátek 25. dubna provoněly nakládačky. Opět po roce se tam konala soutěž o...
Redakce GastroIN - před 21 hodinami
Vinaři uvedli na trh první vína pod novou národní značkou „bublinky“. Jedná se o perlivá vína vyráběná výhradně z moravských a čes...
Redakce GastroIN - 25. 04. 2025
Jarní sbírka potravin propukne už tuto sobotu 26. dubna. Zákazníci budou moci nakoupit a věnovat pomoc potřebným. Do akce se zapoj...