Dnes je 19. září 2024, svátek má Zita
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Svatomartinské se blíží, žehnání novému vínu Vytvořit článek
Svatomartinské se blíží, žehnání novému vínu
Redakce GastroIN - 06. 11. 2011    0 Líbil se vám tento článek?

6. 11. 2011 - UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Už popáté se letos dne 11. 11. o 11. hodině a 11. minutě požehná a otevře láhev nového „svatomartinského“ vína na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti.

Slavnostní atmosféru
pro příjezd svatého Martina na bílém koni v doprovodu krojované chasy navodí před jedenáctou hodinou vystoupení Národopisného souboru místního gymnázia.

Některé z 365 vzorků, které letos odborníci ve Valticích vyhodnotili jako svatomartinské, se budou degustovat až do podvečerních hodin ve vinném stanu na náměstí. Kromě moravských budou mít návštěvníci možnost ochutnat i mladá vína ze Slovenska. Pozvání na tradiční obřad žehnání přijal renomovaný vinař Alojz Masaryk ze Skalice.

Veřejnost se může těšit nejenom na letošní skvělou úrodu z vinných tratí, ale i na svatomartinskou kuchyni nebo prezentaci výrobců oceněných značkou Regionální potravina.

Pořadatelem akce je Městské informační centrum v Uherském Hradišti, součást Regionu Slovácko, sdružení pro rozvoj cestovního ruchu. Svatomartinská a ostatní mladá vína k degustaci i ke koupi zabezpečí už tradičně místní vinotéka Vinarius. O příjemnou náladu se ve vinném stanu postará cimbálová muzika Kunovjané.

Žehnání svatomartinského vína se koná za přispění Nadace Děti-Kultura-Sport, Města Uherské Hradiště a Vinařského fondu České republiky. Akci Propagace regionálních výrobků podpořilo Ministerstvo zemědělství.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 11 hodinami
V sobotu 21. září 2024 se Zlín stane centrem kávové kultury díky 8. ročníku Kávafestu, který láká milovníky kávy z celého regionu....
Redakce GastroIN - před 13 hodinami
Se zvyšováním pohodlnosti života bezesporu souvisí i možnost objednávání jídla online. Již dlouhou dobu fungují dovážky například...
Redakce GastroIN - 18. 09. 2024
Naservírovat fuckup jako delikatesu, která dokáže posunout podnikání na jiný level? Stereotypy ohledně selhání boří už více než de...
Reklama   •   Koupit reklamu