1. 7. 2011 - Propásli jste letošní sklizeň třešní nebo Vás jen nebaví třešně zbavovat pecek? Všem milovníkům těchto plodů společnost HARIBO přináší svůj nový produkt HARIBO Happy Cherries. Lahodné želatinové bonbony chutnají jako zralé třešně a mají i jejich tvar.
Při výrobě se používají, stejně jako u všech ostatních želatinových bonbonů HARIBO, výhradně přírodní látky. Barvu jim dodávají ovocné a rostlinné výtažky. Lesklý povrch získávají želatinové bonbony díky včelímu vosku. Želatinové bonbony HARIBO neobsahují tuk ani cholesterol. Je proto možné je bez obav konzumovat i při nízkotukové a nízkocholesterolové dietě. Želatina navíc podporuje tvorbu kolagenu, který je důležitou součástí všech pojivových tkání v lidském těle.
„Želatinové produkty HARIBO jsou obecně mezi zákazníky velmi oblíbené, proto je naše společnost nabízí v nejrůznějších a stále nových chuťových i tvarových variacích. Sezóna třešní nám přišla jako dobrý a stylový start pro náš nový produkt HARIBO Happy Cherries,“ říká Rostislav Němec, obchodní a marketingový ředitel společnosti HARIBO CZ s.r.o. „Věříme, že tímto produktem potěšíme nejen všechny milovníky třešní, ale také všechny fanoušky našich želatinových cukrovinek,“ dodává Rostislav Němec.
Věděli jste, že…
…plané třešně k nám doputovaly z Malé Asie a před 3000 lety je vyšlechtili Číňané,
…první zmínky o pěstování třešní na území Čech se vyskytují už ve 12. století,
…třešně mají blahodárný vliv na lidský organismus, protože pomáhají čistit krev, játra a ledviny,
…jsou třešně zdrojem draslíku,
…tradice prvomájového polibku pod rozkvetlou třešní se uchází o zápis do světového seznamu nemateriálních kulturních statků organizace UNESCO?
Hans Riegel založil společnost HARIBO v roce 1920 pod názvem HARIBO – Hans Riegel Bonn. O dva roky později vytvořil „Tančícího medvídka“ - figurku z želatiny s ovocnou příchutí. Tato figurka se stala později světově proslulou jako HARIBO „Zlatý medvídek“ – „Goldbären“. Své želatinové výrobky dodává firma téměř do stovky zemí světa. „Zlatí medvídci“ jsou vyráběni z želatiny přírodního původu. Od poloviny třicátých let dodnes jsou prezentovány produkty HARIBO známým sloganem: „HARIBO chutná malým, stejně tak i dospělým“. Želatina je produkt přírodního původu a je zdrojem bílkovin důležitých pro tvorbu kolagenu. Kolagen se vyskytuje ve všech typech pojivových tkání. Je přítomen v pokožce, šlachách, kostech a zubech, v chrupavkách a dokonce i ve stěnách krevních cév. Výrobky HARIBO kromě toho neobsahují tuk ani cholesterol, a je proto možné je bez obav konzumovat i při nízkotukové a nízkocholesterolové dietě.