Recept: Zeleninový krém s červenou řepou v hlavní roli
Partneři
Stát se partnerem
2 červené řepy
2 mrkve
1 cibule
½ malého celeru
1 petržel
1 brambora
3 stroužky česneku
1 smetana
hrst semínek a lístky máty
lžíce slunečnicového oleje
sůl, pepř
Na rozehřátém oleji osmažte nakrájenou cibulku. Jakmile získá barvu, přidejte pokrájený česnek. Společně chvíli opékejte a následně zalijte vodou (může být i vývar). Do ní pak vložte pokrájenou zeleninu na menší kostky – řepu, mrkev, celer, petržel i bramboru. Vše osolte, opepřete a společně vařte zhruba 30 minut, dokud kostky nezměknou. Jakmile je veškerá zelenina měkká, rozmixujte ji tyčovým mixérem a přilijte necelý kelímek smetany. Společně ještě krátce povařte a dochuťte. Krém podávejte se semínky, lístky máty a kapkou smetany.
Zdroj: Peprconsulting
myjsmebio.cz
Líbil se vám tento článek?
0
Komentáře
Výběr článků
Redakce GastroIN - před 8 hodinami