Placičky jsou jedním z nejvděčnějších jídel, na které budou vaši hosté ještě dlouho vzpomínat. Je možné je připravit na mnoho způsobů a dají se taktéž skvěle párovat. Máme pro vás tři varianty, se kterými máte jistotu, že jde o kvalitní a chutný pokrm, který polichotí všem chuťovým pohárkům, a můžete jej podávat jako předkrm, svačinu nebo dokonce jako hlavní jídlo. Kdo by neodolal křupavému povrchu a vláčné textuře uvnitř?
Květákové placičky:
Recept:
Počet porcí: 4 Doba přípravy: 60 min. Náročnost: *
Ingredience:
1 ks čerstvého květáku 2 vejce 100 g hladké mouky nebo strouhanky 1 stroužek česneku 0,2 l oleje sůl, pepř, muškátový oříšek, listová petžel
Postup:
1. Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
2. Poté květák nakrájíme na malé kousky, přidáme nasekanou listovou petržel, vejce, utřený česnek a podle potřeby hladkou mouku.
3. Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, důkladně promícháme a vytvarujeme placičky.
4. Smažíme do zlatova na oleji.
Mrkvové placičky:
Recept:
Počet porcí: 4 Doba přípravy: 35 min. Náročnost: *
Ingredience:
500 g čerstvé mrkve 2 vejce 100 g hladké mouky nebo strouhanky 1 stroužek česneku 0,2 l oleje sůl, pepř, muškátový oříšek, listová petžel
Postup:
1. Mrkev oloupeme a nastrouháme na struhadle.
2. Do nastrouhané mrkve přidáme vejce, utřený česnek, nasekanou listovou petržel a podle potřeby hladkou mouku.
3. Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, směs důkladně promícháme, vytvarujeme placičky, které smažíme do zlatova na oleji.
Lilkové placičky se sýrem:
Recept:
Počet porcí: 4 Doba přípravy: 50 min. Náročnost: *
Ingredience:
500 g lilku 2 vejce 100 g hladké mouky nebo strouhanky 1 stroužek česneku 100 g strouhaného sýru 0,2 l oleje sůl, pepř, muškátový oříšek, listová petžel
Postup:
1. Lilky nakrájíme na plátky, osolíme a upečeme v troubě na 180 °C přibližně 25 min. a necháme vychladnout.
2. Lilky rozmačkáme, přidáme utřený česnek, nasekanou listovou petržel, vejce, podle potřeby mouku.
3. Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, směs důkladně promícháme a vytvarujeme placičky, které smažíme na oleji do zlatova.