Recept: Výtečná kukuřičná polévka
Partneři
Stát se partnerem
· 4 ks kukuřičné klasy
· 2 ks cibule
· 4 lžíce rostlinného oleje
· 1 l zeleninového vývaru
· 100 ml smetany
· muškátový oříšek
· mletý pepř
Cibuli oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Do hrnce přidejte olivový olej a kolečka cibule v něm dozlatova osmažte. Přilijte vývar a 10 minut vařte. Poté do hrnce vložte kukuřičná zrna vyloupaná z čerstvých klasů. Směs duste, dokud kukuřice nezměkne. Poté si odložte několik vařených kukuřičných zrn stranou a polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Na závěr přilijte smetanu, špetku strouhaného muškátového oříšku, osolte a opepřete. Ozdobte uvařenou kukuřicí.
Zdroj: Peprconsulting
myjsmebio.cz
Líbil se vám tento článek?
0
Komentáře
Výběr článků
Redakce GastroIN - před 7 hodinami