Počet porcí: 4
Doba přípravy: 2 h
Náročnost: *
Ingredience:
800 g vepřové panenky
200 g strouhanky
2 vejce
100 g hladké mouky
150 g vepřového sádla
sůl, pepř
Bramborový salát:
500 g brambor
500 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
70 g sterilovaného hrášku
20 g cibule
30 g nakládaných okurek
30 g hořčice
30 g majonézy
2 vejce
sůl, pepř
Postup:
1. Vepřovou panenku očistíme, naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme v mouce, vejcích
a strouhance. Smažíme na rozpáleném sádle do zlatova.
2. Neoloupané brambory a kořenovou zeleninu uvaříme do měkka v osolené vodě. Vejce uvaříme natvrdo.
3. Brambory, kořenovou zeleninu a vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.
4. Cibuli a sterilované okurky nakrájíme najemno.
5. Přidáme hrášek, majonézu, hořčici, sůl, pepř a vše důkladně promícháme a dáme do lednice vychladnout.
Tip: Aby byly brambory po uvaření pevné a tuhé, připravte salát z brambor varného typu A, který je na to optimální. Variantou mohou být také odrůdy s červenou barvou slupky (opět varný typ A).
Zdroj: web Akademie kvality