Dnes je 24. listopad 2024, svátek má Emílie
Úvod Recepty / Hlavní jídla Recept: Řízek z vepřové panenky smažený na sádle, bramborový salát Vytvořit článek
Recept: Řízek z vepřové panenky smažený na sádle, bramborový salát
Redakce GastroIN - 12. 03. 2023    0 Líbil se vám tento článek?

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 2 h

Náročnost:

Ingredience:

800 g vepřové panenky

200 g strouhanky

2 vejce

100 g hladké mouky

150 g vepřového sádla

sůl, pepř

Bramborový salát:

500 g brambor

500 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)

70 g sterilovaného hrášku
20 g cibule

30 g nakládaných okurek

30 g hořčice

30 g majonézy

2 vejce

sůl, pepř

Postup:

1. Vepřovou panenku očistíme, naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme v mouce, vejcích
a strouhance. Smažíme na rozpáleném sádle do zlatova.

2. Neoloupané brambory a kořenovou zeleninu uvaříme do měkka v osolené vodě. Vejce uvaříme natvrdo.

3. Brambory, kořenovou zeleninu a vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.

4. Cibuli a sterilované okurky nakrájíme najemno.

5. Přidáme hrášek, majonézu, hořčici, sůl, pepř a vše důkladně promícháme a dáme do lednice vychladnout.

Tip: Aby byly brambory po uvaření pevné a tuhé, připravte salát z brambor varného typu A, který je na to optimální. Variantou mohou být také odrůdy s červenou barvou slupky (opět varný typ A).

 

Zdroj: web Akademie kvality

 



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 22. 11. 2024
Umíchat koktejl z Martini, rumu či vodky není pro barmany žádný problém. To studenti středních gastronomických škol mají soutěž, k...
Redakce GastroIN - 21. 11. 2024
Pořadatelé prestižní soutěže Vinařství roku dnes oznámili finalisty aktuálního ročníku. V klání, v němž se každoročně uděluje ocen...
Redakce GastroIN - 21. 11. 2024
Poklona krásným moravským tradicím od pražského barmana. Takový je příběh drinku Tradition, aktuálně nejlepšího českého koktejlu z...
Reklama   •   Koupit reklamu