Dnes je 11. březen 2025, svátek má Anděla
Úvod Aktuality Prémiové destiláty Čechy baví Vytvořit článek
Prémiové destiláty Čechy baví
Redakce GastroIN - 05. 03. 2025    0 Líbil se vám tento článek?

Pomalu ale jistě Češi mění svůj přístup k alkoholu. Ty tam jsou doby, kdy jim záleželo hlavně na kvantitě. Nyní jich stále více dává přednost kvalitě a objevuje kouzlo prémiových destilátů. Tyto nápoje spojují výjimečné chuťové zážitky, tradici a příběhy, které za nimi stojí.

Už nejde jen o pití, ale o kulturu vychutnávání: „Prémiové destiláty nejsou jen nápoje. Jsou to produkty s duší, za kterými stojí řemeslo, poctivost a autenticita. Češi se učí, že méně může znamenat více,“ říká Samer Selbak, odborník na prémiové destiláty a spoluzakladatel společnosti Fenix Drinks.

Trend, který mění českou nápojovou gastronomii

Prémiové destiláty si v poslední době získávají stále větší pozornost, a to nejen díky své jedinečné kvalitě a chuti. Konzumenti už nehledají masově vyráběné produkty, ale čím dál více oceňují autenticitu a příběhy, které za jejich oblíbeným nápojem stojí. Tradice, pečlivé řemeslné zpracování a výběr nejlepších surovin jsou klíčovými faktory, které hrají stále významnější roli. „Dnešní spotřebitelé už nechtějí jen něco rychle vypít. Chtějí se zastavit, ochutnávat a objevovat víc. Prémiové destiláty jim to nabízí – každý doušek je jiným zážitkem, každá lahev vypráví svůj vlastní příběh,“ dodává Selbak.

Zodpovědná konzumace alkoholu je důležitou součástí tohoto trendu. Například web pijsrozumem.cz se věnuje osvětě v oblasti rozumného přístupu k alkoholu a může být užitečným zdrojem pro ty, kteří chtějí objevovat kvalitní destiláty s rozvahou.

Za rostoucím zájmem o prémiové destiláty stojí několik faktorů:

Kvalita surovin a výroby: Tyto nápoje jsou vyráběny z pečlivě vybraných surovin s důrazem na tradiční a často udržitelné výrobní postupy.

Autenticita: Prémiové destiláty vynikají autentickou chutí, která vzniká bez zbytečných umělých příměsí a s respektem k lokálním tradicím a historii.

Zážitek: Konzumenti oceňují, že jde o něco výjimečného – destilát, který si vychutnáte pomalu, často ve spojení s přáteli nebo výjimečnými okamžiky.

„Češi jsou stále otevřenější globálním trendům, a právě gin, rum nebo agávové destiláty si získávají místo na jejich stolech díky své všestrannosti a chuťové bohatosti,“ dodává Selbak.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 12 hodinami
  Tradiční jarní smolení dubových ležáckých sudů mají za zebou bednáři z Plzeňského Prazdroje. Práce to rozhodně není snadná, vžd...
Redakce GastroIN - 10. 03. 2025
Zajdou si ženy raději na pivo nebo na víno? Zatímco odpověď na stejnou otázku je u mužů očekávaná: pivu dává přednost 84 % z nich,...
Redakce GastroIN - 07. 03. 2025
  Mezinárodní den žen slavíme každoročně 8. března. V letošním roce připadl na tuto sobotu. Podle průzkumu společnosti BILLA jej...