Dnes je 19. září 2024, svátek má Zita
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Pivovar pojmenoval ležácký tank po Karlu Lopraisovi a udělil mu in memoriam první výroční ocenění Vytvořit článek
Pivovar pojmenoval ležácký tank po Karlu Lopraisovi a udělil mu in memoriam první výroční ocenění
Redakce GastroIN - 09. 03. 2023    0 Líbil se vám tento článek?

Pivovar Radegast udělil Karlu Lopraisovi (in memoriam) první výroční ocenění Radegastův Strážce Hořkosti a pojmenoval po něm ležácký tank.

Pivovar Radegast chce každoročně vyznamenat jednu osobnost, která má za sebou nejen úspěchy, ale která se musela v životě postavit i větším či menším „hořkým“ překážkám.

Prvním nositelem ocenění Radegastův Strážce Hořkosti za rok 2022 se stal in memoriam Karel Loprais, česká automobilová legenda, šestinásobný vítěz slavného závodu Rallye Dakar i velký moravskoslezský patriot. „První výroční ocenění je v těch nejlepších rukou. Ocenili jsme velkou osobnost za stejné hodnoty, které sami v Pivovaru Radegast vyznáváme. Vybrali jsme člověka, který byl velký bojovník a nikdy se nevzdával. Takový byl po celý svůj každodenní život právě Karel Loprais,“ říká Ivo Kaňák, manažer Pivovaru Radegast.

Ocenění Radegastův Strážce Hořkosti udělené in memoriam Karlu Lopraisovi osobně převzal jeho synovec a současný úspěšný závodník Aleš Loprais: „Velmi si tohoto ocenění vážím, protože Karel Loprais byl i pro mě velkým vzorem, rádcem i parťákem. Prostě člověkem se srdcem na pravém místě.“

Součástí výročního ocenění je i pojmenování jednoho ležáckého tanku po vyznamenané osobnosti. Nově je tak k vidění v ležáckém sklepě nošovického pivovaru „Ležácký tank Karla Lopraise“.

Titul Radegastův Strážce Hořkosti, a s tím spojené pojmenování jednoho ležáckého tanku, chce pivovar udělovat pravidelně vždy jednou ročně.

 

Zdroj: Crest Communications Ostrava s.r.o.
Úvodní foto, zleva: Petr Kwaczek, sládek pivovaru Radegast; Aleš Loprais; Ivo Kaňák, manažer Pivovaru Radegast



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 22 hodinami
Naservírovat fuckup jako delikatesu, která dokáže posunout podnikání na jiný level? Stereotypy ohledně selhání boří už více než de...
Redakce GastroIN - 17. 09. 2024
Přes 330 vzorků ovocných destilátů přihlásili letos pěstitelé a výrobci do 21. ročníku mezinárodní soutěžní přehlídky Grand Prix o...
Redakce GastroIN - 16. 09. 2024
Na závěr letošního seriálu hodnocení Národní soutěže vín se porotci sešli nad víny z Velkopavlovické vinařské podoblasti. V rekord...
Reklama   •   Koupit reklamu