Dnes je 19. září 2024, svátek má Zita
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Oslavte příchod jara s vynikajícími víny doporučenými národní sommeliérkou Klárou Kollárovou Vytvořit článek
Oslavte příchod jara s vynikajícími víny doporučenými národní sommeliérkou Klárou Kollárovou
Redakce GastroIN - 03. 03. 2023    0 Líbil se vám tento článek?

V březnu se to místy už zelená a voní jarem, ale zima se ještě nevzdává. Jaká vína vám v tomto období přijdou k chuti? Národní sommelierka Klára Kollárová při výběru ze stovky letošních nejlepších vín zohledňuje jak rytmus přírody, tak i naše svátky a tradice. Pojďme si představit vína, která souzní s přechodem zimy do jara, budou perfektním dárkem k MDŽ a také neopomeňme skutečnost, že březen je měsícem ryzlinku. Všechna tato vína jsou až do konce roku vystavena v Salonu vín ve Valticích, kde je můžete degustovat i zakoupit.

Březen, měsíc ryzlinku

Možná se poprvé dozvídáte, že také Ryzlink rýnský má svůj svátek. Mezinárodní den Ryzlinku připadá na 13. března (a to už od roku 1435!), ale vzhledem k jeho oblíbenosti se většinou jeho den slaví po celý březen. Tato odrůda se může pochlubit svou univerzálností a současně v sobě perfektně odráží osobitost místa původu. Vyznačuje se vyšší kyselinou, což zaručuje jeho lahodnou svěžest po řadu let. Samotný název odrůdy – Ryzlink rýnský – prozrazuje její původ, údolí řeky Rýn.

MDŽ

Rudé či žluté karafiáty k Mezinárodnímu dni žen? Už dávno ne. I když samozřejmě platí, že proti gustu… Přestože máme tento svátek spojený se socialismem, kdy se oslavovaly mj. i budovatelské pracovnice, má kořeny v USA na počátku 20. století. V roce 1975 OSN označila za Mezinárodní den žen 8. března. S pádem režimu jsme u nás přestali tento „retro“ svátek slavit, nicméně v roce 2004 jsme se k němu opět vrátili. Vězte, že vaši blízkou ženu potěšíte nejen květinou, ale i lahví kvalitního moravského nebo českého vína.

Zdroj: Omnimedia



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 21 hodinami
Naservírovat fuckup jako delikatesu, která dokáže posunout podnikání na jiný level? Stereotypy ohledně selhání boří už více než de...
Redakce GastroIN - 17. 09. 2024
Přes 330 vzorků ovocných destilátů přihlásili letos pěstitelé a výrobci do 21. ročníku mezinárodní soutěžní přehlídky Grand Prix o...
Redakce GastroIN - 16. 09. 2024
Na závěr letošního seriálu hodnocení Národní soutěže vín se porotci sešli nad víny z Velkopavlovické vinařské podoblasti. V rekord...
Reklama   •   Koupit reklamu