Dnes je 23. listopad 2024, svátek má Klement
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Odpočinková zóna K–LEE–DECK vyráží na festivaly Vytvořit článek
Odpočinková zóna K–LEE–DECK vyráží na festivaly
Redakce GastroIN - 28. 06. 2012    0 Líbil se vám tento článek?

28. 6. 2012 - Novinkou letních hudebních festivalů bude letos klidová zóna K–LEE–DECK. Projekt navazuje na působení stánku Promile INFO a dále rozšiřuje jeho možnosti i služby poskytované návštěvníkům.

Nově bude na vybraných festivalech k dispozici stan, kde si lidé budou moci odpočinout, dýchnout do alkotesteru, aby věděli, zda a kdy mohou usednout za volant, anebo konzultovat s odborníky případné otázky týkající se odpovědné konzumace alkoholu.

Stejně jako celý projekt Promile INFO, i letošní zajímavou inovaci v podobě klidové zóny K–LEE–DECK zajišťuje SANANIM za podpory Plzeňského Prazdroje. Úspěšně tak pokračuje dlouhodobá spolupráce neziskového sektoru a významného výrobce klasického českého piva i řady nápojových novinek.

„Každý čas od času něco neodhadne a na letních festivalech to může být právě množství zkonzumovaného alkoholu. Chceme na to návštěvníky upozornit a dosáhnout toho, aby alespoň chvilku popřemýšleli o tom, kolik a čeho vypijí. A pokud budou mít pocit, že potřebují na chvilku vysadit, chceme jim nabídnout prostor a odborný dohled,“ říká k celému konceptu Roman Blažíček z občanského sdružení SANANIM.

Bezpečí návštěvníků na podobných akcích je nejen otázkou různých zábran a příkazů, ale důležitou roli hraje i samotné prostředí a poskytované služby. Klidová zóna zvýší komfort návštěvníků a přispěje k jejich většímu bezpečí.

„Klidovou zónu představíme na přelomu července a srpna, tedy v době, kdy festivaly budou v plném proudu. V této chvíli ještě finalizujeme detaily a dokončuje se výroba stanu. Celkem bychom se letos chtěli zúčastnit desítky festivalů. Věříme, že nová klidová zóna poslouží návštěvníkům a podpoří odpovědnou konzumaci alkoholu na těchto festivalech,“ říká Drahomíra Mandíková, ředitelka firemních vztahů a komunikace Plzeňského Prazdroje



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 20 hodinami
Umíchat koktejl z Martini, rumu či vodky není pro barmany žádný problém. To studenti středních gastronomických škol mají soutěž, k...
Redakce GastroIN - 21. 11. 2024
Pořadatelé prestižní soutěže Vinařství roku dnes oznámili finalisty aktuálního ročníku. V klání, v němž se každoročně uděluje ocen...
Redakce GastroIN - 21. 11. 2024
Poklona krásným moravským tradicím od pražského barmana. Takový je příběh drinku Tradition, aktuálně nejlepšího českého koktejlu z...
Reklama   •   Koupit reklamu