Dnes je 28. listopad 2024, svátek má René
Úvod Aktuality Ministra vítali vínem i Lopenickou slaninou Vytvořit článek
Ministra vítali vínem i Lopenickou slaninou
Redakce GastroIN - 12. 04. 2012    0 Líbil se vám tento článek?

11. 4. 2012 - SLOVÁCKO - Ministr zemědělství Petr Bendl strávil v kraji dva dny, zajímal se také o výrobu vína.

„Máme před sebou ještě celý den,“ usmíval se ministr zemědělství České republiky Petr Bendl krátce po páteční půl desáté, když mu Zbyněk Vaďura, majitel stejnojmenného vinařství v Polešovicích, naléval další pohárek toho nejlepšího, co vinice v uplynulých letech nabídly. Právě v Polešovicích ve vinném sklípku začal ministr Bendl druhý den své návštěvy Zlínského kraje, kam přijel na pozvání statutárního náměstka hejtmana Libora Lukáše.

„Když se něco dělá kvalitně a poctivě, na trhu si to místo najde“

V rodinném vinařství rodiny Vaďurů se v krátkosti seznámil s tradicí výroby vína. A jako ve správném sklípku nemohla chybět degustace. Tradiční Muškát moravský, nebo úplná novinka Floriánka, což je odrůda pocházející z místní šlechtitelské stanice a jedná se o křížence Veltlínského červeného raného a Mülleru Thurgau.
Poté následovala návštěva zemědělské akciové společnosti v Nivnici a výrobny masných a uzenářských produktů VOMA v Uh. Brodě, která je držitelkou několika prestižních ocenění KLASA.

„Vždy je potěšující, když narazím na chutnou a poctivou českou potravinu, tak jako tady ve Vomě, která už na regionálním trhu působí dvacet let. Podle toho, co jsem měl možnost vidět, je dokladem toho, že když se něco dělá kvalitně a poctivě, tak si to na trhu najde své místo,“ řekl po návštěvě brodské firmy ministr zemědělství Bendl.

Během dvou dnů navštívil Petr Bendl město Holešov, Zemský hřebčín v Tlumačově či pobesedoval se zástupci mikroregionů na téma program rozvoje venkova.

„Dvoudenní cesta byla uznáním práce zemědělců a potravinářů, bez nichž bychom si nedovedli představit náš každodenní život.Jsem rád, že ministr Bendl přijal mé pozvání, za což mu ještě jednou chci poděkovat, a jsem přesvědčen, že načerpal mnoho podnětů, které mu budou sloužit k jeho práci,“ poděkoval za návštěvu Libor Lukáš, statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje.

RADEK SALAQUARDA, Dobrý den s kurýrem, www.idobryden.cz



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 19 hodinami
Ačkoliv se spotřebitelé v praxi setkají s různými důvody zamítnutí reklamace, obchodníci mohou přistoupit k tomuto kroku jen na zá...
Redakce GastroIN - 26. 11. 2024
Tak jako k dobrému vínu patří sýry, tak k rumu patří čokoláda. Kvalitní a dobře vybraná čokoláda pozvedne chuť rumu na novou úrove...
Redakce GastroIN - 25. 11. 2024
Advent ve Znojmě znovu po roce nabídne sváteční atmosféru, nasvícené uličky, provoněné trhy, kulturní program, zimní kino, tradičn...
Reklama   •   Koupit reklamu