Dnes je 11. duben 2025, svátek má Izabela
Úvod Aktuality MAKRO MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE FILETOVÁNÍ ČERSTVÉHO LOSOSA 2012 Vytvořit článek
MAKRO MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE FILETOVÁNÍ ČERSTVÉHO LOSOSA 2012
Redakce GastroIN - 03. 10. 2012    0 Líbil se vám tento článek?

3. 10. 2012 - V sobotu 13. října se koná 3. ročník MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa na Václavském náměstí v rámci 6. ročníku Mezinárodního dne kuchařů. Mistrovství začne ve 13:00 hodin, soutěžit bude 24 profesionálních kuchařů ve filetování pětikilových norských lososů.

Hodnotí se kvalita filetu bez kosti a kůže (trim E*), výtěžnost, čistota pracoviště a čas. Vítěz bude vyhlášen v 16:15 hodin. Zbytky z lososa si na pódiu převezme zástupce ZOO pro ledního medvěda.

Výkony soutěžících při filetování lososů bude hodnotit čtyřčlenná porota ve složení:
Petr Stádník (HoReCa segment manager MAKRO Cash & Carry ČR)
Roman Paulus (šéfkuchař hotelu Radisson Blu Alcron a komisař AKC)
Tormod Viken Johann Essen (Norge)
Robert Griga (Marine Harvest)

Na místě bude MAKRO prodávat degustační porci pečeného filátka z lososa, se salátem z mořských řas, doplněnou lososovým tataráčkem s houbami.

Petr Olbrich, Head of TGM HoReCa, MAKRO Cash & Carry, potvrzuje stoupající oblíbenost lososa na prodejích velkoobchodu MAKRO: „Za poslední rok se prodalo přes 800 tun lososa, což je více než 50% meziroční nárůst v prodejích. MAKRO si i po 15 letech na českém trhu drží každoroční 20% nárůst v prodeji ryb. K tomuto úspěchu přispívají velkou měrou restaurace, které zařadily rybu do běžného menu. Jsme hrdí na to, že restaurace nakupují čerstvé ryby v České republice nejvíce u nás, v MAKRO, kde se mohou spolehnout na trvalou kvalitu, širokou nabídku ze 120 druhů ryb a dovážkovou službu do své provozovny - Express Delivery.“

Profesionálové budou při Mistrovství soutěžit o atraktivní ceny:
1. místo – zájezd pro dvě osoby do Norska vč. návštěvy lososí farmy v hodnotě 80 000 Kč pro vítěze a filetovací nůž
2. místo – nákup čerstvých ryb ve velkoobchodních středisku MAKRO v hodnotě 15 000 Kč a filetovací nůž
3. místo - nákup čerstvých ryb ve velkoobchodních středisku MAKRO v hodnotě 10 000 Kč
a filetovací nůž
Všichni účastníci obdrží startovné - kupón na nákup ve velkoobchodním středisku MAKRO v hodnotě 1 500 Kč. Pravidla najdete na www.akc.cz.

 

 


*Trim znamená stupeň opracování, které se značí písmeny A až E. Trim A je rozpůlená ryba bez hlavy a páteře, B i bez hrudní kosti a ploutví a C bez břišní tkáně a příčných kostí. Trim D značí plně opracované filety bez břišní membrány. Trim E je filet, který se hodí na přípravu sushi, je u něj seříznutá kůže.



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 3 hodinami
Letošní 26. duben bude na Východní Moravě ve znamení chutí, vůní a regionálního umu. Gastro festival Chutě Zlínského kraje se po ú...
Redakce GastroIN - 10. 04. 2025
Blíží se Velikonoce a Pilsner Urquell opět sáhl k tradici a vyslal do Vatikánu 2025 lahví svého ležáku. Těm včera přímo v areálu P...
Redakce GastroIN - 09. 04. 2025
Na trhu s pokladními systémy dochází k akvizici. Matka společnosti Dotykačka ČR, která je nejrozšířenějším pokladním systémem na t...