Odborný KONGRES FOR GASTRO & HOTEL po roce míří na výstaviště PVA EXPO PRAHA. Již 1. listopadu se v Letňanech sejdou odborníci na veřejné hromadné stravování, zástupci oborových svazů a asociací či podnikatelé s unikátními koncepty. Tématem letošního ročníku bude NOVÝ ÚDĚL – UDRŽITELNOST, který ukáže, jak se tento novodobý fenomén usazuje v oblasti pohostinství.
Gastro obor v Česku se stále potýká s následky covidové pandemie a situace na trhu je pro mnohé podniky obtížná. Tak jako v jiných oborech i do pohostinství vstupuje téma udržitelnosti a její nevyhnutelnosti v byznysu. „Programem letošního ročníku KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL bude nastínění způsobů, jak z udržitelnosti získat co nejvíc, aby byla pro provoz podniku maximálně přínosná,“ řekla ředitelka kongresu Věra Špáňová.
Cenné informace i úspěšné příklady
Na jaké přednášky se mohou návštěvníci kongresu těšit? Po úvodním zahájení, kterého se s moderátorem Vlastou Korcem ujme český ultramaratonec a propagátor zdravého životního stylu Miloš Škorpil, vystoupí prezident asociace hotelů a restaurací Václav Stárek. Jeho přednáška ponese název „Limity zeleného provozu – kdy ještě dávají smysl?“.
Téma „Udržitelnost skrze rostlinné alternativy“ podrobně rozebere Tomáš Kofroň ze společnosti Green Heads, která si klade za cíl přinést nové, zdravější a zajímavé produkty na český trh. Zástupci společnosti EcoStep se ve svém příspěvku „ESG a úspora vody
v gastronomii a hotelnictví“ zaměří na úspory vody a peněz a ekologii a úspory. Společnost zaujala nejen odbornou veřejnost nedávné minulosti vývojem unikátního bezvodého pisoáru, který pomáhá také gastronomickým podnikům šetřit finance i lidskou sílu.
Ohlédnutí i dotace
Ředitel rozvoje produktu a služeb firmy Dotykačka ČR Vladimír Sirotek se ve své přednášce ohlédne za vývojem gastronomie v posledních měsících. Jeho téma „Vítězové a poražení v gastronomii za uplynulý rok“ ukáže, co buduje trendy a jaké příležitosti má obor před sebou.
Ve druhé části kongresu dále vystoupí také Maggie Škrabaha Dokupilová z Ministerstva životního prostředí s tématem „Komunitní energetika – jak se může dotknout provozovatelů hotelů a restaurací? Jak získat dotace?“. Klára Hálová z Mattoni bude hovořit o tom, co jsou přírodní minerální vody dle definice a jaké to má implikace. Její blok ponese název „Přírodní minerální vody v enviromentálních souvislostech“.
Během dne se na pódiu Kongresového sálu v PVA EXPO PRAHA vystřídají dále také zajímavé události „Den mezinárodní kuchyně“ od Asociace školních jídelen ČR, „Zero waste na talíři“ od Marcely Šimkové z Data Servisu nebo „Zažij, poznej a ochutnej Vietnam“ od Tung Nguyena z CZECH VIET.
Více podrobností o kongresu najdete na www.kongresforgastro.cz.