Kombucha se v poslední době skloňuje ve všech pádech a její sílící trend u nás i ve světě nelze přehlédnout. Jde o lahodný a zároveň tělu prospěšný nápoj, který můžete pít po celý rok. Obsažená probiotika a antioxidanty jsou tím pravým boosterem pro váš organismus. Jak kombuchu párovat s jídlem či alkoholem?
Párování s jídlem
Díky své jemně nakyslé chuti se kombucha dobře kombinuje s různými druhy jídla. Ideální jsou lehké saláty s vinaigrette či citrusovým dresinkem, různé druhy sýrů, skvěle chuťově ladí k rybám, zejména k sushi. Hodí se také k ovocným salátům nebo dezertům s nižším obsahem cukru, kde její kyselost přináší příjemný kontrast.
Párování s alkoholem
Kombuchu můžete také kombinovat s ovocnými šťávami či sirupy, připravit se dá také s kávou. Může ale také sloužit i jako skvělý základ alkoholických míchaných koktejlů, v takovém případě můžete vykouzlit opravdu zajímavé a chuťově originální nápoje.
Milujete Aperol? Zkuste ho s kombuchou a rooibosem
Aperol patří mezi velmi oblíbené drinky. Babí léto je symbolem barev a posledních dozvuků letních teplot, proto je třeba si toto období náležitě užít. “Zkuste kombinaci Aperolu s kombuchou rooibos a přidejte osvěžující pomeranč. Rooibos, typický svou nasládlou chutí, je vyhledávaný pro obsah antioxidantů a absenci kofeinu,” doporučuje Alexandros Samaras z F.H. Prager. V kombinaci s „energickou“ kombuchou tak vytvoříte dokonalý nápoj, který můžete pít zcela bez výčitek.
Recept na Kombucha Rooibos Aperol
4 cl Aperolu
12 cl Kombucha Rooibos od F.H. Prager
Plátek čerstvého pomeranče