V sobotu 21. září se skanzen Rochus v Uherském Hradišti promění v ráj gurmánů a milovníků tradičních vůní. Přijďte oslavit jubilejní ročník Slováckého festivalu chutí a vůní a nechte se unášet kulinářskými zážitky od 10 do 16 hodin.
Každý rok nese festival specifické téma, dle kterého můžete očekávat stylizované pokrmy a nápoje. Pro tento 10. ročník přichází velkolepé zadání: „To nejlepší ze Slovácka!“. Ať už půjde o tradiční sladkou kuchyni v podobě bálešů, patentů a vdolečků či slanou v podobě uzenin, luštěnin, zelí a polévek, nebo o tekuté poklady v podobě vína od místních vinařů, piva z lokálních pivovarů a tradiční pálenky, vaše chuťové pohárky budou v sedmém nebi.
„Slovácký festival chutí a vůní si nechám ujít málokdy“, říká Stanislav Blaha, předseda správní rady Regionu Slovácko a současně starosta města Uherské Hradiště a dodává: „tradic si na Slovácku velmi vážíme, ctíme je, jsou běžnou součástí našich životů. To, že se letos bude konat již desátý ročník tradičního slováckého gastrofestivalu, je jasným důkazem, že původní slovácká kuchyně má i v dnešní době stále svůj půvab. A pokud jsme již trochu pozapomněli, jak to v babiččině kuchyni vonělo a jak co chutnalo, máme alespoň jednou do roka možnost si to připomenout“.
Pro malé i velké jsou přichystány soutěže, divadélko, ukázky vaření a pečení dle tradičních slováckých receptů, a nebude chybět ani folklorní soubor a cimbálová muzika.
Náš tip: vyhněte se frontám u vstupu a vychutnejte si festival v celé kráse jako první! Zahájili jsme předprodej vstupenek: https://shop.entradio.cz/event/11271.
O dalších novinkách budeme informovat jak na Facebooku Slovácko v události (Slovácký festival chutí a vůní 2024 | Facebook), tak na naší webové stránce v aktualitě (10. Slovácký festival chutí a vůní - Slovácko (slovacko.cz)).