Dnes je 22. listopad 2024, svátek má Cecílie
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Jmenuji se Melanie Vytvořit článek
Jmenuji se Melanie
Redakce GastroIN - 16. 07. 2024    0 Líbil se vám tento článek?

Nejmenší fine dining restaurace Benjamin z pražských Vršovic oslovila i michelinské komisaře. Tato nenápadná restaurace v Norské ulici je v českých podmínkách unikátní svým konceptem. Majitel Štěpán Návrat otevřel tento smělý podnik v roce 2018. Proč je tak jiný?

Restaurace se soustře pouze na chefs table” neboli koncept jednoho stolu. K 8chodové degustaci, servírované a prezentovné přímo šéfkuchaři, zde může ke stolu usednout maximálně 10 osob. Ochutnat lze na 100 různých chutí, textur, technik a jejich kombinací, které připravuje a servíruje kuchařský tým restaurace Benjamin. Tým o 4 rukách, nikdo jiný se o hosty nestará, tvoří dlouholetý šéfkuchař Jakub Červenka a jeho pra ruka chef de partie Melanie Rácová. Tento talentovaný kuchař povznesl restauraci Benjamin zase o kus výše. Dokonalé technologické postupy, dělají z tohoto profesionála mistra svého oboru. Nově ho doplňuje Melanie, tato mladá kuchařka je projevem současné gastronomie. Je pouhých 23 let a původní cesta studia směřovala k marketingu. Před maturitou ovšem Melanie odjela za svou maminkou do Švýcarska, kde právě ona působila velmi úspěšně v oblasti soukromého vaření. Melanie začala kráčet ve šlépějích své maminky a rázem tvořily úspěšný kuchařský tým, který dostával nabídky na cateringy a firemní večírky jak v zahraničí, tak i u s. Nedávno se Melanie rozhodla posunout dál a rozvíjet svoje dovednosti v gastronomii nakonec zakotvila po boku Jakuba. No otázku proč kuchy na místo marketingu říká: „Fascinuje rozmanitost surovin, které nám příroda poskytuje, a ze kterých mohu využít maximum díky kuchařským technikám, o kterých jsem ed pár lety neměla ani tušení“.

Oba si náramně sedli a Jakub s Melanií v kuchyni doslova kouzlí. Je to díky jejich společné kulinářské vášni, která jde daleko za hranice České republiky. Jejich 8chodové menu se položkově neustále transformuje dle aktuální dostupnosti sezónních surovin a pokud si to host přeje, může být doplněné o vhodná lokální vína v podobě vinného párování. Z letního menu za zmínku stojí Hrášek, který se podává se sivenem, tymiánem a pomyslnou tečku dělá hrachové miso. Dalším chodem, který je více než zajímavý je Jeseter v kombinaci s raky kaviárem a ředkvičkou. Dezert v podobě Pribináčku, ovšem nečekejte klasiku, je osvěžený bobkovým listem a podávaný s jahodami a mákem.

Poprvé za celou existenci fine dining Benjamin je součástí týmu žena, a je to znát. Koncept doslova rozkvetl.

 



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 8 hodinami
Umíchat koktejl z Martini, rumu či vodky není pro barmany žádný problém. To studenti středních gastronomických škol mají soutěž, k...
Redakce GastroIN - před 23 hodinami
Pořadatelé prestižní soutěže Vinařství roku dnes oznámili finalisty aktuálního ročníku. V klání, v němž se každoročně uděluje ocen...
Redakce GastroIN - 21. 11. 2024
Poklona krásným moravským tradicím od pražského barmana. Takový je příběh drinku Tradition, aktuálně nejlepšího českého koktejlu z...
Reklama   •   Koupit reklamu