Dnes je 22. říjen 2024, svátek má Sabina
Úvod Aktuality Jarní očista po Valašsku Vytvořit článek
Jarní očista po Valašsku
Redakce GastroIN - 02. 02. 2012    0 Líbil se vám tento článek?

2. 2. 2012 - S přicházejícími paprsky se probouzí vše, co v zimě spalo. Stejně tak i náš organismus pomalu startuje. Vkročte do tohoto období jako nový člověk, očistěte své tělo od všech usazených škodlivin nasbíraných přes zimu. Obměňte svůj jídelníček a odlehčete ho.

Mlékárna Valašské Meziříčí přináší tip na vitamínový salát, který spojuje zdravou zeleninu s acidofilním mlékem. Ten nasytí a navíc dodá dostatek zdraví prospěšných látek obsažených v zelenině i acidofilním mléku. To chutná dětem i dospělým a navíc obsahuje bifidogenní mikroorganismy pozitivně ovlivňující trávící ústrojí. Tím příznivě působí na celý lidský organismus.

„Stejně jako všichni ostatní, i my v Mlékárně Valašské Meziříčí potřebujeme po zimním a vánočním období nastartovat a očistit organismus a dodat tělu důležité vitamíny a mikroorganismy obsažené v našich produktech,“ říká Zdeněk Bukovjan, vedoucí obchodu a marketingu Mlékárny Valašské Meziříčí. „Proto jsme se rozhodli dát dohromady takové produkty, které by splňovaly dané požadavky a zároveň byl recept lahodný. Výsledkem je vitamínový zeleninový salát s acidofilním mlékem. To je velice prospěšné pro lidský organismus, podporuje trávení a posiluje obranyschopnost, která je v těchto chladných dnech velice důležitá,“ dodává Zdeněk Bukovjan.
Jaký je rozdíl mezi acidofilním mlékem a kefírem?
- acidofilní a kefírové mléko obsahuje mikroorganismy Lactobacillus acidophilus, Bifidobacteria, Streptococcus thermophilus, což jsou probiotické kultury, které výrazným způsobem ovlivňují složení střevní mikroflóry
- kefírové mléko by mělo obsahovat speciální typy kvasinek uvedených v právních předpisech
- rozdíl mezi acidofilním a kefírovým mlékem je především v použití mikrobiálních kultur
- jak kefírové, tak acidofilní mléko se řadí do kysaných mléčných výrobků


Vyzkoušejte i Vy recept Mlékárny Valašské Meziříčí na vitaminový salát s Acidofilním mlékem. Nejenže si pochutnáte, ale uděláte také něco pro své tělo. Navíc proč se po zimním období nezačít rychle cítit lépe?

Recept na Vitaminový salát
Co potřebujeme:
• 1 hlávkový salát
• 2 svazky ředkviček
• 250g cherry rajčátek
• 1 svazek naťové cibulky
• jedna salátová okurka, rukola
• 4 vejce
• acidofilní mléko
• sůl, pepř a bylinky dle chuti

Postup přípravy
Nejprve si dáme vařit vejce, která poté nakrájíme na čtvrtiny, zeleninu opláchneme a nakrájíme na drobné kousky. V míse vše smícháme, přidáme acidofilní mléko Mlékárny Valašské Meziříčí a důkladně promícháme. Salát osolíme, opepříme a přidáme bylinky dle chuti. Můžeme dozdobit pažitkou a lístky rukoly. Jako přílohu podáváme cereální pečivo.
Doba přípravy 30 minut

 



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 21. 10. 2024
Přes 20 vinařů z Čech a Moravy, degustace svatomartinských vín, husí speciality a bohatý doprovodný program – takový bude 13. ročn...
Redakce GastroIN - 18. 10. 2024
Slavnosti Svatomartinských a mladých vín už tradičně patří k podzimu ve Znojmě. Jinak tomu nebude ani letos, kdy Znojemská Beseda...
Redakce GastroIN - 17. 10. 2024
Od otevření hotelu, který patří mezi nejvyhledávanější místa pro pořádání konferencí a dalších firemních akcí, uplynulo 15 let. Bě...
Reklama   •   Koupit reklamu