Dnes je 22. listopad 2024, svátek má Cecílie
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Hvězdy české gastronomické scény zazáří na unikátním festivalu MAKRO CZECH GASTRO FEST Vytvořit článek
Hvězdy české gastronomické scény zazáří na unikátním festivalu MAKRO CZECH GASTRO FEST
Redakce GastroIN - 04. 05. 2023    0 Líbil se vám tento článek?

Všichni příznivci české gastronomie, renomovaní profesionálové i laičtí nadšenci, milovníci výtečného jídla a pití, nedočkavě odpočítávají poslední dny zbývající do začátku MAKRO CZECH GASTRO FESTu. Historicky největší akce svého druhu v České republice se koná od čtvrtka 4. do soboty 6. května v O2 universu v Praze–Libni. Význam a prestiž celé akce podtrhuje aktivní účast stávajících i vycházejících hvězd české gastronomické scény, včetně Zdeňka Pohlreicha, Filipa Sajlera, Marka Fichtnera, Heleny Fléglové, Václava Vojíře, Kristíny Nemčkové a mnoha dalších.

MAKRO CZECH GASTRO FEST pořádá velkoobchod makro ČR spolu s Českým Gastronomickým Institutem. Ve čtyřech patrech O2 universa se v rámci událostmi nabitého programu odehraje národní kolo nejprestižnější světové kuchařské soutěže Bocuse d’Or, odborné kongresy Česká brambora v gastronomii, Český gastronomický kongres a kongres o zdravém stravování. Připravena je i sekce pro institucionální stravování a konkrétní příklady dobré praxe. Například MUDr. Barbora Macková, ředitelka Státního zdravotního ústavu, a odborný garant SZÚ Alexandra Košťálová, seznámí s projektem Máme to na talíři, který je zaměřený na zkvalitnění školního stravování. Vedle prezentací bude prostor také na diskuse s odborníky na dané téma.

Makro Fresh Market představí širokou nabídku čerstvých potravin, řadu novinek, pozve na ochutnávky a poskytne spoustu inspirace, jak chytře ušetřit čas i náklady. „Cílem našeho makro Fresh Marketu je, aby profesionálové z oblasti gastronomie na jednom místě získali přehled o dostupném sortimentu a zároveň praktické informace o současných trendech a možnostech, jak je využít k obohacení menu a zefektivnění provozu. Pod programem ´Chytrý kuchař´ jim ukážeme sortiment, který dokáže zkrátit přípravy v kuchyni a šetřit náklady,“ říká Martin Čivrný, vedoucí komunikace společnosti makro ČR.

Mimořádně intenzivní zážitky nabídnou kuchařské a barmanské show. Představí nejen umění mistrů svých oborů, ale také řadu tipů a triků, jak nápaditě párovat jídlo s nápoji při různých příležitostech a v různých segmentech. Světově nejmladší vítězka soutěže MasterChef Kristína Nemčková 5. a 6. května předvede své pojetí tradiční české kuchyně. V pátek 5. května známý šéfkuchař Filip Sajler divákům názorně ukáže využití tradičních českých surovin v institucionálním stravování. Oceňovaná cukrářka a zakladatelka HF Pastry Academy Helena Fléglová v sobotu 6. května připraví moderní dezerty.

Mnoho zajímavých informací přinesou interview s respektovanými osobnosti české gastroscény, které budou součástí doprovodného programu národního kola Bocuse d’Or. Zapojí se do nich například prezident Bocuse d‘Or Czech a šéfkuchař restaurace Červený Jelen Marek Fichtner, šéfkuchař a majitel restaurací Café Imperial, Divinis a Next Door by Imperial, autor mnoha kuchařek Zdeněk Pohlreich nebo restauratér a provozovatel legendárního Bugsy's Baru Václav Vojíř.

Menu ze všech koutů světa návštěvníkům nabídne 8 pop-up restaurací. Nemusíte cestovat tisíce kilometrů, stačí se projít po jednom patře O2 universa a ochutnat mexickou, asijskou či fusion kuchyni, ale také českou kuchyni, neodolatelné speciality z brambor a další slané i sladké delikatesy.

Především profesionálové jsou zváni do „Moderní restaurace“ – během celého MAKRO CZECH GASTRO FESTu budou moci nahlédnout pod pokličku fungování inovativního podniku, vyzkoušet digitální nástroje, které zefektivní provoz, např. rezervační systéme Dish. A hlavně využít možnost bezplatné byznys konzultace s odborníky.

Nenechte si ujít tři dny plné výtečného jídla a pití, inspirace z praxe, sdílení cenných zkušeností, budování komunity, networkingu… s jedním společným cílem: Dát české gastronomii nové impulsy.

 

Zdroj: 2media.cz



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 10 hodinami
Umíchat koktejl z Martini, rumu či vodky není pro barmany žádný problém. To studenti středních gastronomických škol mají soutěž, k...
Redakce GastroIN - 21. 11. 2024
Pořadatelé prestižní soutěže Vinařství roku dnes oznámili finalisty aktuálního ročníku. V klání, v němž se každoročně uděluje ocen...
Redakce GastroIN - 21. 11. 2024
Poklona krásným moravským tradicím od pražského barmana. Takový je příběh drinku Tradition, aktuálně nejlepšího českého koktejlu z...
Reklama   •   Koupit reklamu