Gril nemusí být jen dospěláckou záležitostí. Musíme mít ale na paměti, že děti prorostlými steaky většinou příliš neoslníme. Vybírejte proto méně tučné a oku líbivější pochoutky.
Jídlo venku milují děti stejně jako dospělí. Fascinuje je totiž proces grilování a příprava dobrot na ohni jim připadá tajuplná. A proto málokteré dítko lákadlu grilované večeře odolá. Navíc můžete děti zapojit do příprav. Těm větším můžete svěřit krájení zeleniny a napichování špízů a těm menším zase přípravu marinád. Uvidíte, že si užijete spoustu legrace.
BAREVNÉ KUŘECÍ ŠPÍZY
Na špízy:
• 250 g kuřecího masa
• 1 ks červené cibule
• 1 ks cukety
• 1 ks žluté papriky
• 1 ks rajčete
• extra panenský
olivový olej
• sůl a pepř
Na marinádu:
• 1 ks citronu
• lžička sójové omáčky
• lžíce medu
• extra panenský olivový olej
Do misky přidejte všechny ingredience na marinádu, dobře pomíchejte a zakápněte citronovou šťávou. Poté si připravte maso. Nakrájejte ho na kousky a naložte do marinády alespoň na jednu hodinu a dejte odpočinout do lednice. Mezitím si připravte zeleninu, kterou očistěte a nakrájejte na plátky tak, aby držela na špízu. Jakmile je maso odpočaté, napichujte ho společně se zeleninou na špíz, zakápněte olivovým olejem, zabalte do alobalu a grilujte 15 minut.
Zdroj: Kateřina Chalupová, PEPR Consulting