Dnes je 24. listopad 2024, svátek má Emílie
Úvod Aktuality Golfové hřiště Horal zahajuje svou první sezónu Vytvořit článek
Golfové hřiště Horal zahajuje svou první sezónu
Redakce GastroIN - 16. 06. 2011    0 Líbil se vám tento článek?

16. 6. 2011 - VELKÉ KARLOVICE – Milovníci golfu získali ve Zlínském kraji novou atraktivní základnu. V sobotu 18. června se golfistům oficiálně otevře nové veřejné devítijamkové Golfové hřiště Horal ve Velkých Karlovicích. Poté, co loni na podzim fungovalo dva měsíce ve zkušebním provozu, je od letošního roku již zpřístupněno „naplno“.

Velikostí patří v tuzemsku k menším, ale svým citlivým zasazením do členitého horského terénu Chráněné krajinné oblasti Beskydy se jistě brzy zařadí mezi nevšední a oblíbené lokality. „Jde o plnohodnotné golfové hřiště splňující normu public course. To znamená, že je přístupné nejen členům golfového klubu, ale také široké veřejnosti. Jamky nejsou dlouhé, ale jsou těžké na přesnost, což jistě uvítají zvláště zkušení golfisté,“ uvedl prezident Golfového clubu Horal Leo Bača.

Hřiště vyrostlo v turistickém resortu Valachy, u wellness hotelu Horal v malebném údolí Léskové, jen pár set metrů od bývalé česko-slovenské hranice. Protože se nachází v chráněné krajinné oblasti III. stupně, musí hráči dodržovat zákaz vstupu do biozón. Odměnou za respektování ochranářských pravidel je ovšem nevšední hráčský zážitek na loukách v údolí obklopeném lesy. Právě díky poloze v chráněné krajinné oblasti nejpřísnějšího stupně ochrany trvalo budování hřiště několik let. Bylo totiž mj. nutné přesadit petrklíče nebo přemístit pařezy, které byly zimovišti vzácných brouků. Zajímavostí je, že z ekologických důvodů se k údržbě trávníků využívají ovce. „Spásají trávu v okolí s výjimkou prostoru v bezprostřední blízkosti jamek, který vždy ohradíme. Samozřejmě není žádoucí, aby ovečky šlapaly přímo po greenu. Ten upravujeme speciálními sekačkami,“ vysvětlil Leo Bača.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 22. 11. 2024
Umíchat koktejl z Martini, rumu či vodky není pro barmany žádný problém. To studenti středních gastronomických škol mají soutěž, k...
Redakce GastroIN - 21. 11. 2024
Pořadatelé prestižní soutěže Vinařství roku dnes oznámili finalisty aktuálního ročníku. V klání, v němž se každoročně uděluje ocen...
Redakce GastroIN - 21. 11. 2024
Poklona krásným moravským tradicím od pražského barmana. Takový je příběh drinku Tradition, aktuálně nejlepšího českého koktejlu z...
Reklama   •   Koupit reklamu