Gastronomický koncept Alma Prague připravuje k výročí svých prvních narozenin vlastní konferenci AlmaTalks určenou pro profesionály z oboru
První z řady inspirativních setkání proběhne v Almě 25. června a nese název O jídle, půdě a spolupráci se zemědělci. Na akci vystoupí čeští i zahraniční řečníci, kteří se zabývají zemědělstvím, surovinami i gastronomií s důrazem na udržitelnost. V intimní atmosféře s omezenou kapacitou 100 lidí se tak účastníci mohou těšit na rozhovory a živé panelové diskuze, promítání i diskuzní fóra. V plánu je pořádat minimálně dvě konference za rok.
Témata, kterých se jednotliví řečníci a řečnice z Česka, Velké Británie, Německa a Nizozemska dotknou, jsou půda a její benefity pro suroviny, krajinu i naše zdraví, příklady spoluprací gastro podniků se zemědělci, možnosti pozitivního vlivu gastronomie na řetězec produkce surovin i klimatickou změnu, nebo šíření osvěty směrem k hostům restauračních zařízení.