Šestý ročník foodfestivalu Ochutnej Svět se po Covidové pauze opět vrací na svá prkna s podtitulem „legenda se vrací“. A to doslova! Sestava letošních podniků je přímo legendární. Náš slogan zní „Bez letenek a pasů ochutnají naši návštěvníci doslova celý svět“.
Zásadními novinkami festivalu je změna místa konání a to přesun do UMČ Židenice do míst, kde industriální nádech nechybí, do míst, které čeká velká budoucnost a my budeme moc potěšeni, když budeme moci být u toho. V místech Nové Zbrojovky jsme si vybrali legendární kotelnu. Tohle místo plně nahrazuje Malou Ameriku, kterou jsme milovali pro její industriální nádech.
Naši návštěvníci se mohou těšit na zastoupení kuchyní napříč celým světem. Nebude chybět jediná česká Srilanka restarant z Prahy, extrémní kuchyně v čele s hmyzem. Těšit se ale můžete na pojetí moderní klasiky české kuchyně až po asijskou fusion. Nebude chybět ani vinný košt s podtitulem ochutnej Pálavu. Součástí foodfestivalu je již tradiční foodmarket, kde nebudou chybět delikatesy lokálního i mezinárodního zastoupení.
Pořadatelka festivalu Dana Drásalová láká k návštěvě: „Další novinkou je to, že jsme s hrdostí přijali záštitu paní primátorky Judr. Markéty Vaňkové. Na tohle téma jsem se zaměřila a zjistila, že není moc foodfestivalu – tedy nenašla jsem žádný, který by dostal tuto „korunu“ města Brna. Akce se taktéž koná za podpory UMČ Židenice."
„Velkou ctí je taktéž přivítat na našem festivalu legendy moravské gastronomie a to v čele s králem brněnského streetfoodu Bucheckem a Lukášem Hejlíkem, který je v Brně proslulý svým speciálem Gastromapy s tématem BRNO. Náš festival má strategickou polohu za vlakovou zastávkou Brno-Židenice. Takže zda přijedete vlakem, autem, na kole, šalinou či pěšky, je už jen a jen na vás."
V rámci doporvodného programu se naši hosté mohou těšit na velkou funzónu pro děti a dospělé a lehce undergroundovou stage.
V rámci programové části potkáte:
Již 10letého Zlobínka v kuchyni, který letos přichází s receptem na pravé thajské kari, současně všem rodičům i dětem ukáže, jak si už od předškolního věku díky jednoduchým pomocníkům může každé dítě připravit samo svačinu či třeba ovocný salát.
Těšit se naši hosté mohou i na festivalovou výzvu, kdy náš kamarád, nejznámější český maxijedlík Jaroslav Němec, vymění nejsmradlavější menu za extrémní několikachodové menu, kde nebudou chybět slepičí pařáty s krevetovou omáčkou, balut nebo dezert s husí krví.