Dnes je 19. září 2024, svátek má Zita
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Farmářský trh ve Fryštáku ve znamení drůbeže a recese Vytvořit článek
Farmářský trh ve Fryštáku ve znamení drůbeže a recese
Redakce GastroIN - 07. 11. 2011    0 Líbil se vám tento článek?

7. 11. 2011 - VÝCHODNÍ MORAVA – Drůbeží, ale také recesistická přehlídka zahradnického oblečení nebo šlapání zelí. Takový bude farmářský trh ve Fryštáku na Zlínsku, který se uskuteční v sobotu 12. listopadu od 7 hodin. Kvalitní české potraviny bude možné zakoupit i v Bystřici pod Hostýnem, tam se v sobotu půjde na 3. farmářský jarmak se začátkem od 8 hodin.

Farmářské trhy ve Fryštáku jsou výjimečné tím, že mají vždy hlavní zaměření. Po jehněčím a hovězím přichází na řadu drůbeží. „Farmářských trhů je hodně a některým už ubývají návštěvníci. Proto jsme přemýšleli nad tím, jak tomuto vývoji předejít. A tohle je podle nás dobrá cesta, což ostatně předchozí trhy, které jsme pořádali, potvrdily,“ konstatoval organizátor Tomáš Černý.
Ve Fryštáku budou k dostání krůty z domácího chovu, kuřecí z českých malochovů, kachny nebo také vajíčka od slepic, které žijí ve volném výběhu. Připravený bude také originální doprovodný program: dorazí svatý Martin na bílém koni, vyhrávat bude kapela a k vidění bude tradiční šlapání zelí. „Uspořádáme také recesistickou přehlídku zahradnického oblečení a budeme dražit hnůj. To určitě ocení zahrádkáři,“ nepochybuje Tomáš Černý.
Bystřický farmářský jarmak se uskuteční na Masarykově náměstí a nabídne české potravinářské produkty a řemeslné výrobky z blízkého okolí. Místní zahrádkáři zde budou prodávat svou nadprodukci - jablka, hrušky, dýně, česnek, květiny a jiné. Jarmak pořádá Středisko Volného Času Včelín ve spolupráci s Městem Bystřice pod Hostýnem.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 10 hodinami
V sobotu 21. září 2024 se Zlín stane centrem kávové kultury díky 8. ročníku Kávafestu, který láká milovníky kávy z celého regionu....
Redakce GastroIN - před 12 hodinami
Se zvyšováním pohodlnosti života bezesporu souvisí i možnost objednávání jídla online. Již dlouhou dobu fungují dovážky například...
Redakce GastroIN - 18. 09. 2024
Naservírovat fuckup jako delikatesu, která dokáže posunout podnikání na jiný level? Stereotypy ohledně selhání boří už více než de...
Reklama   •   Koupit reklamu