Dnes je 25. duben 2025, svátek má Marek
Úvod Aktuality Druhy sushi: Sashimi Vytvořit článek
Druhy sushi: Sashimi
Redakce GastroIN - 30. 05. 2017    0 Líbil se vám tento článek?

31. 05. 2017 - Sashimi je jedním z nejoblíbenějších druhů sushi.

Asi chápeme proč. Jde prostě o kousky syrových (případně mírně tepelně upravených) ryb a mořských plodů všech možných druhů. Nejčastěji se používá tuňák, losos, makrela, sépie, chobotnice, ale můžete se setkat i s velrybím masem. Proti jeho použití ale brojí ochránci přírody zvlášť v USA, takže jde spíš o raritu. Sashimi je obvyklý první chod při formálním japonském jídle.

 

Sashimi: na co si dát pozor

Sashimi se musí zásadně nabírat a vkládat do úst pouze pomocí jídelních hůlek. Pozor si dávejte také na čerstvost ryb a mořských plodů, které na sashimi použijete. Stejně důležité je jejich zpracování.

Více ZDE

Zdroj: www.milujusushi.cz
Foto: Pixabay



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 24. 04. 2025
Zlínský zámek se zkraje dubna stal dějištěm 13. ročníku cestovatelského festivalu Culturea. Návštěvníci díky němu poznávali krásy...
Redakce GastroIN - 23. 04. 2025
Už tuto sobotu 26. dubna propukne na louce za Muzeem J. A. Komenského v Uherském Brodě Gastro Brod Festival. Je určen všem milovní...
Redakce GastroIN - 22. 04. 2025
V sobotu 26. dubna se na nádvoří před Břevnovským klášterním pivovarem sv. Vojtěcha uskuteční od 11 do 22 hodin 2. ročník Festival...