Dnes je 22. listopad 2024, svátek má Cecílie
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Do Zlína za pivními speciály i speciálními sklenicemi Vytvořit článek
Do Zlína za pivními speciály i speciálními sklenicemi
Redakce GastroIN - 02. 10. 2012    0 Líbil se vám tento článek?

2. 10. 2012 - ZLÍN - Svátek milovníků pěnivého moku, to bude 4. Zlínský pivní košt, který se uskuteční od středy 3. října do neděle 7. října v restauraci Zelenáčova šopa. K ochutnání bude více než 50 různých piv z 15 minipivovarů z celé České republiky.

Z 15 výčepních kohoutů potečou vždy od 11 do 24 hodin.
V nabídce budou nejen "klasické" spodně kvašené ležáky, a vícestupňové speciály, ale i piva svrchně kvašená typu "ALE", "IPA", Stout, žitné a pšeničné. Pivní košt se specializuje především na pivo, které nelze koupit v žádné obchodní síti. Je dovezeno čerstvé přímo z minipivovarů, kde je vaří jen pro svou hospodu anebo blízké okolí.

Zajištěná jsou piva z minipivovarů Koníček Vojkovice, Štramberk, Svatováclavský pivovar Olomouc, Parník Přerov, Valášek Vsetín, Valašský pivovar Kozlovice, Virtuální pivovar Nomád, Klášterní pivovar Břevnov, Pivovar Chýně u Prahy, Jihlavský Radniční pivovar a spousty dalších. „Aktuální nabídku budeme mít až na poslední chvíli neboť piva jsou převážně nepasterizovaná a nefiltrovaná, a tedy živá, s krátkou dobou trvanlivostí. Proto provádíme svoz těsně před koštem, aby zákazník měl pivo co nejčerstvější tak, jak to bylo za starých časů a hlavně bez žádné konzervační chemie. Také je otázko, co bude mít v tu chvíli který minipivovar zrovna navařeno a zaleženo. Stejně jako na minulém koštu se pokusíme přivézt více stupňová piva z Belgie, Holandska a Německa,“ vzkazují organizátoři pivního koštu. Již tradičně se bude točit pivo Zlínský švec z Malenovického pivovaru a kromě desítky, pokud vše dobře uzraje, by měla být v nabídce také 12° ležák a 14° speciál.

Nabídka se bude každý den měnit tak, aby během pěti dnů měli hosté možnost ochutnat co nejvíce různých piv. Na posledním koštu jich bylo nakonec 63 z 18 minipivovarů. Zda tento rekord bude překonán, bude záležet jen na hostech a jejich chuti.

Na rozdíl od běžných pivních slavností se bude točit pivo do speciálních sklenic s potiskem koštu, které si bude zákazník moct odnést na památku domů. Více informací na http://www.sopa.cz/.



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 10 hodinami
Umíchat koktejl z Martini, rumu či vodky není pro barmany žádný problém. To studenti středních gastronomických škol mají soutěž, k...
Redakce GastroIN - 21. 11. 2024
Pořadatelé prestižní soutěže Vinařství roku dnes oznámili finalisty aktuálního ročníku. V klání, v němž se každoročně uděluje ocen...
Redakce GastroIN - 21. 11. 2024
Poklona krásným moravským tradicím od pražského barmana. Takový je příběh drinku Tradition, aktuálně nejlepšího českého koktejlu z...
Reklama   •   Koupit reklamu