Dnes je 14. březen 2025, svátek má Růt a Matylda
Úvod Aktuality Do začátku MAKRO CZECH GASTRO FEST zbývají už jen dva měsíce Vytvořit článek
Do začátku MAKRO CZECH GASTRO FEST zbývají už jen dva měsíce
Redakce GastroIN - 07. 02. 2025    0 Líbil se vám tento článek?

Největší gastronomická událost třetí ročník MAKRO CZECH GASTRO FEST 2025 se letos uskuteční pod heslem „Máme gastro v krvi. A to fest!“. Přesně za dva měsíce, v pátek a v sobou 4. a 5. dubna 2025 se v O2 universum v Praze sejdou ti nejlepší šéfkuchaři, baristé, barmani, cukráři a přední odborníci z oboru gastro, aby nabídli návštěvníkům kuchařské show, ochutnávky jídel zdarma, odborné diskuze i interaktivní prezentace. Po celé dva dny budou na festivalu i jeho hlavní dva ambasadoři: Zdeněk Pohlreich za odbornou veřejnost, a Karel Kovy Kovář, který se díky společném programu s makro ČR Cook like a Pro stal nadšeným amatérským kuchařem. Kvalitu programu zaštítí Makro akademie a odborné asociace jako Česká barmanská asociace, Česká Food Truck Asociace, Specialty Coffee Association a Státní zdravotní ústav.

Řekněme to natvrdo: větší gastronomickou událost letos nenavštívíte.

Festival nabídne bohatý program, který zahrnuje show renomovaných Michelinských a Bocuse d'Or šéfkuchařů. Na hlavním pódiu vystoupí kuchařské hvězdy jako Sebastian Gibrand, stříbrný medailista z prestižní kulinářské soutěže Bocuse d’Or, Jimmy Ericsson (švédský kuchař roku, honorary Bocuse d´Or winner), Daren Lewis, držitel dvou michelinských hvězd, michelinský šéfkuchař Peter Duranský se svým týmem, který se zúčastnil světového finále prestižní soutěže Bocuse d´Or. Ochutnejte, inspirujete se, naslouchejte a dívejte se mistrům přímo pod ruce.

Máme gastro v krvi.

V rámci festivalu spustilo makro ČR kreativní kampaň s hlavním sloganem Máme gastro v krvi. A to fest! Kampaň je plná vtipných a neotřelých spojení kuchařského žargonu, jež snadno pochopí každý, kdo má gastro v krvi. A to fest!

Se vstupenkami se nespálíte. Zajistěte si své místo na festivalu, předprodej vstupenek je již v plném proudu, a tak je ideální čas na zakoupení lístků. Více informací a nákup vstupenek naleznete na makroczechgastrofest.cz.

První den, pátek 4. dubna, bude patřit profesionálům z gastronomie. Ti se mohou těšit na:

· Finále soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2025.

· Prezentace klíčových projektů makro, Chytrý kuchař, Naděje české gastroscény, iniciativa České pole a HoReCa řešení, které ukazují cestu k efektivnějšímu provozu, kvalitnímu vzdělávání a podpoře lokálních surovin.

· Workshopy, prezentace, přednášky a networking v rámci odborné sekce Hydepark.

· Novinky a trendy v jednotlivých sekcích gastronomie (bar, víno, káva, instituce, hotel, street food a další) nad kterými převzali záštitu odborné asociace, jako partneři festivalu.

V sobotu, 5. dubna, festival otevře dveře široké veřejnosti a nabídne:

· Ochutnávky delikates, degustační porce zdarma a cooking show od českých i zahraničních šéfkuchařů.

· Prezentace českých surovin a tradic v zóně Česká restaurace.

· Zóny plné inspirace, jako je Street Food zóna, Café zóna, Bar a prémiová cukrárna.

· Osobní setkání s osobnostmi české a zahraniční gastronomie, ambasadory Zdeňkem Pohlreichem a Karlem „Kovy“ Kovářem a moderátory Markétou Hrubešovou, Pavlem Cejnarem a Lukášem Hejlíkem.

Třetí ročník festivalu MAKRO CZECH GASTRO FEST, který se bude konat v pátek 4. a v sobotu 5. dubna 2025 ve čtyřech patrech O2 univerzum, představí více než dvě stovky vystavovatelů a partnerů makro ČR z České republiky a zahraničí.



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 22 hodinami
Plzeňský Prazdroj loni v Česku prodal 7,3 milionu hektolitrů piva a dokázal tak udržet tuzemské prodeje na úrovni roku 2023. Loňsk...
Redakce GastroIN - 12. 03. 2025
Od začátku roku BILLA naplňuje svůj ambiciózní expanzní plán. Nové prodejny tohoto obchodního řetězce již přivítaly své zákazníky...
Redakce GastroIN - 11. 03. 2025
  Tradiční jarní smolení dubových ležáckých sudů mají za zebou bednáři z Plzeňského Prazdroje. Práce to rozhodně není snadná, vžd...