Dnes je 19. duben 2025, svátek má Rostislav
Úvod Aktuality Český tým získal bronzové medaile na mezinárodní kuchařské soutěži Aramark International Chefs’ Cup Vytvořit článek
Český tým získal bronzové medaile na mezinárodní kuchařské soutěži Aramark International Chefs’ Cup
Redakce GastroIN - 06. 05. 2023    0 Líbil se vám tento článek?

Již sedmý ročník mezinárodní kuchařské soutěže Aramark International Chefs’ Cup se letos konal v Santiagu de Chile. A Čechům, jejichž tým vedl Tomáš Frištenský, přinesl třetí místo, a tedy bronzové medaile.

Organizátorem prestižní soutěže, která v minulých letech proběhla v Praze, v Londýně či v Barceloně, je mezinárodní společnost Aramark.

V letošním ročníku, jehož se zúčastnily kuchařské týmy ze 14 zemí, zvítězili kuchaři z Velké Británie vedení šéfkuchařem Johnem Cudmorem, na druhém místě se umístil domácí tým pod vedením Oscara Huerta.

„Trochu mě mrzí, že jsme neskončili úplně první, ale samozřejmě i bronz je obrovský úspěch. Děkuju všem, kteří nám pomáhali a fandili. Bylo to hektické, ale moc se mi líbila ta celková atmosféra, obrovská soutěživost všech týmů, a zároveň perfektní duch fair play. Když jsme dovařili a všechno zdárně vydali, to byl asi nejlepší pocit. Skončili jsme přesně minutu před limitem,“ popisuje svou účast Tomáš Frištenský, Culinary Chef společnosti Aramark.

A jaké menu do soutěže v Santiagu Tomáš Frištenský a jeho pomocník šéfkuchař restaurace Culinia Golf Lukáš Sedláček připravili? Jako předkrm podávali rybí rolku z chilského mořského vlka s krabím masem v marinované cuketě, avokádovým pyré, dušenými rajčátky s ančovičkami a smaženou quinou. Hlavní chodem byl jehněčí hřbet, který doprovázely pečené bramborové placky, restované houby, pyré z česneku, pyré ze špenátu, křupavé brambory a Bearnaise omáčka. Jako dezert čeští talentovaní šéfkuchaři, které na soutěž připravoval slavný šéfkuchař Radek David, připravili cremoso z tmavé čokolády a vanilky, doprovázené salsou z manga a mučenky. K tomu servírovali parfait z manga a limetky, čokoládový crumble a mangový gel.

„Těší mě, že jsme znovu skončili ve vítězné trojici a velké díky celému týmu. Je to potvrzení naší dlouholeté snahy přitahovat k firemní gastronomii výjimečné talenty a přinášet perfektní kvalitu jídla našim zákazníkům každý den,“ dodává k cennému úspěchu českého týmu generální ředitel Aramarku Vladimír Staněk.

Zdroj: Omnimedia s. r. o.



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 17. 04. 2025
Letecká společnost Emirates oslaví Velikonoce ve velkém stylu. Od 18. do 21. dubna nabídne cestujícím tematické sváteční menu, sla...
Redakce GastroIN - 16. 04. 2025
Společnost BILLA plní svůj závazek nabízet zákazníkům výhradně bezklecová vejce i o Velikonocích. Ačkoliv prodej vajec v tomto obd...
Redakce GastroIN - 15. 04. 2025
Vyhlášený Burger Street Festival i tento rok zamíří do třech desítek měst po celé České republice. Přiveze ty nejvymazlenější hamb...