Dnes je 22. listopad 2024, svátek má Cecílie
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Pivovary České pivovary směřují k udržitelnosti Vytvořit článek
České pivovary směřují k udržitelnosti
Redakce GastroIN - 12. 12. 2023    0 Líbil se vám tento článek?

Společnost HEINEKEN Česká republika oznámila významné kroky směrem k ekologické udržitelnosti, které byly dosaženy v pivovarech Krušovice, Starobrno a Velké Březno. Pivovary v roce 2023 implementovaly nové technologie, které mají významný pozitivní dopad na životní prostředí, a zapadají do celkové strategie HEINEKENu.

Ta směřuje k dosažení nulových emisí ve výrobě, k minimální spotřebě vody ve výrobě a k cirkularitě. Díky novým technologiím se společnosti podařilo snížit emise uhlíku od roku 2018 o 10 %. Od roku 2018 se spotřeba vody v pivovarech skupiny snížila o 15 % a firma je zase o krok dál k cirkularitě obalových materiálů.

Součástí globální strategie Brew a Better World společnosti HEINEKEN je mimo jiné dosažení nulových emisí ve výrobě a snížení spotřeby vody nezbytné pro výrobu hektolitru piva na 2,9 hektolitru do roku 2030. Zmíněné inovace představují významný krok směrem k dosažení tohoto cíle.

„Náš cíl eliminovat emise uhlíku ve výrobě do roku 2030 je odrazem naší ambice ke konkrétní změně, která bude mít hmatatelný dopad na životní prostředí. Usilovně pracujeme na snížení spotřeby vody. Za posledních osm let se nám podařilo snížit její spotřebu zhruba o 15 procent. Od upřesnění našich aspirací v roce 2018 jsme navíc úspěšně snížili produkci CO2 v našich provozech o 10 %,“ uvedla manažerka pro Corporate Affairs Dita Jacobson.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 13 hodinami
Pořadatelé prestižní soutěže Vinařství roku dnes oznámili finalisty aktuálního ročníku. V klání, v němž se každoročně uděluje ocen...
Redakce GastroIN - před 23 hodinami
Poklona krásným moravským tradicím od pražského barmana. Takový je příběh drinku Tradition, aktuálně nejlepšího českého koktejlu z...
Redakce GastroIN - 20. 11. 2024
Doby, kdy se masem z humra pohrdalo, jsou ty tam. Dnes tohoto korýše, který vyniká svou nasládlou chutí a pevnou strukturou, serví...
Reklama   •   Koupit reklamu