Dnes je 21. listopad 2024, svátek má Albert
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality BYSTŘICKÝ FARMÁŘSKÝ JARMAK ZAVONÍ STARÝMI ČASY Vytvořit článek
BYSTŘICKÝ FARMÁŘSKÝ JARMAK ZAVONÍ STARÝMI ČASY
Redakce GastroIN - 12. 05. 2011    0 Líbil se vám tento článek?
12. 5. 2011 Bystřice pod Hostýnem - Navodit atmosféru tradičních valašských jarmarků chtějí v Bystřici pod Hostýnem. Masarykovo náměstí zaplní v sobotu 14. května stylové stánky s českými potravinářskými produkty a řemeslnými výrobky.  Bystřice se tak připojila k městům, která podlehla současnému trendu prodeje a nakupování regionálních potravin. „Prvotní myšlenka uspořádat Jarmak vznikla z důvodu nedostatku kvalitních a čerstvých potravin v obchodech.  Lidé se ptají po výrobcích, které nejsou prosyceny chemickými látkami a chutnají jako za dob našich babiček, kdy se vše vyrábělo z pravých přírodních surovin. Místní potraviny necestují ke spotřebiteli přes půl Evropy, což se také projevuje v opravdové čerstvosti,“ sdělila hlavní organizátorka Hana Pecháčková ze Střediska volného času Včelín. Využila při tom svých zkušeností ze Dnů zdraví, kterých již uspořádala několik. První farmářský jarmark nabídne široký sortiment zboží. Návštěvníci ochutnají domácí pečivo vyrobené dle tradičních receptur, frgály, trdelníky, královskou čokoládu, ovčí a kozí sýry, tvarůžkové dobroty, speciality z pštrosího masa. Zákazníci nakoupí kvalitní maso z ekofarmy, tradiční masné výrobky, domácí kečupy, protlaky, těstoviny, nakládané zelí, okurky, bylinné sirupy, ovocné šťávy, čerstvou zeleninu, přírodní produkty. Na místě se budou prodávat ryby a čerstvá zelenina. „Oživení městských center obnovenými tradičními trhy má význam i pro cestovní ruch. Návštěvníci mají možnost přímé komunikace s výrobci, mnohdy získají cenné informace a rady. Regionální výrobci potravin a řemeslných výrobků přispívají k vytvoření atmosféry živého města, které je pro turisty zajímavé a přitažlivé“, dodává Dana Daňová, ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy. PRVNÍ BYSTŘICKÝ FARMÁŘSKÝ JARMAK, Masarykovo náměstí, Bystřice pod Hostýnem, 768 61, Zlínský kraj 14. května 2011 od 9 do 12 hod Kontakty: Hana Pecháčková, organizátorka farmářského jarmarku, Středisko volného času Včelín ( www.svcvcelin.cz ), tel . 737432024, email : pechackovahana@seznam.cz Barbora Janečková, odbor kultury, (www.mubph.cz), tel 573 501 930, email janeckova@mubph.cz


TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 2 hodinami
Pořadatelé prestižní soutěže Vinařství roku dnes oznámili finalisty aktuálního ročníku. V klání, v němž se každoročně uděluje ocen...
Redakce GastroIN - před 12 hodinami
Poklona krásným moravským tradicím od pražského barmana. Takový je příběh drinku Tradition, aktuálně nejlepšího českého koktejlu z...
Redakce GastroIN - 20. 11. 2024
Doby, kdy se masem z humra pohrdalo, jsou ty tam. Dnes tohoto korýše, který vyniká svou nasládlou chutí a pevnou strukturou, serví...
Reklama   •   Koupit reklamu