Dnes je 22. listopad 2024, svátek má Cecílie
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Budoucí barmani se střetnou v soutěži vonící slivovicí Vytvořit článek
Budoucí barmani se střetnou v soutěži vonící slivovicí
Redakce GastroIN - před 6 hodinami    0 Líbil se vám tento článek?

Umíchat koktejl z Martini, rumu či vodky není pro barmany žádný problém. To studenti středních gastronomických škol mají soutěž, kde musí splnit daleko náročnější úkol. A protože je pořadatelská škola na Valašsku, nikoho asi nepřekvapí, že prim bude v jejich nápojích hrát slivovice, a to v jakémkoliv množství. Klání studentů se jmenuje Slivcup, barmanská soutěž, která 16. ledna 2025 napíše již svou třetí kapitolu. Stane se tak na půdě Střední školy gastronomie a obchodu Zlín.

Úkolem rodících se barmanských hvězd bude opět připravit míchaný nápoj v kategorii Fancy Cocktail s použitím povinné ingredience Slivovice Jelínek 45 % v libovolném množství. V odborné porotě usedá pokaždé tým profesionálních barmanských es. Někteří z něj chystají pro soutěžící i svou barmanskou show.

Letošního ročníku Slivcupu 2024 se zúčastnilo 14 odborných škol z České a Slovenské republiky. Moderování se ujala herečka Markéta Hrubešová, která si dle svých slov akci náramně užila. Celkové vítězství si odnesla Monika Tomaničková ze SOŠ obchodu a služeb Trenčín, druhé místo získala Kateřina Mrázková z Integrované střední školy Slavkov u Brna a krásné třetí místo vybojovala Lucie Rožnovjáková ze SŠ hotelové a služeb Kroměříž. Cenu za nejlepší tým si odvezla Integrovaná SŠ Slavkov u Brna.

Organizátorem akce je Střední škola gastronomie a obchodu Zlín: www.gaozl.cz

 

 

 



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 21 hodinami
Pořadatelé prestižní soutěže Vinařství roku dnes oznámili finalisty aktuálního ročníku. V klání, v němž se každoročně uděluje ocen...
Redakce GastroIN - 21. 11. 2024
Poklona krásným moravským tradicím od pražského barmana. Takový je příběh drinku Tradition, aktuálně nejlepšího českého koktejlu z...
Redakce GastroIN - 20. 11. 2024
Doby, kdy se masem z humra pohrdalo, jsou ty tam. Dnes tohoto korýše, který vyniká svou nasládlou chutí a pevnou strukturou, serví...
Reklama   •   Koupit reklamu