Dnes je 22. listopad 2024, svátek má Cecílie
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Botanická zahrada v září ožije vinobraním Vytvořit článek
Botanická zahrada v září ožije vinobraním
Redakce GastroIN - 28. 08. 2023    0 Líbil se vám tento článek?

Vinice sv. Kláry, která je součástí Botanické zahrady hl. m. Prahy, opět připravuje pro milovníky vína tradiční vinobraní.

Sklizeň vína na trojské vinici bude možné oslavit o víkendu 16. až 17. září. Při této příležitosti se představí místní vinařská produkce, která zahrnuje odrůdová vína a cuvée, a k ochutnání budou i vína od dalších českých a moravských vinařů. Nalévat se zde bude samozřejmě také burčák.

Atmosféru oslav sklizně doladí bohatý hudební program a výborné jídlo. Zájemci se mohou během komentovaných prohlídek blíže seznámit s místním vinohradem.

Vlastní produkční vinohrad běžně v botanických zahradách nenajdeme. Botanická zahrada hl. m. Prahy je tak z tohoto pohledu světovým unikátem. „Naše vinice nabízí celou škálu kvalitních odrůdových vín, jako je Ryzlink rýnský, Müller Thurgau, Rulandské šedé, Tramín červený, Sauvignon, Modrý Portugal, a její vlajkovou lodí je špičková odrůda Rulandské modré. Kromě odrůdových vín návštěvníci mohou ochutnat i naše cuvée. Protože jsme botanická zahrada, nechybí expoziční část vinohradu, na které prezentujeme na 120 převážně stolních odrůd vinné révy. Seznámit se s nimi mohou návštěvníci právě i během komentovaných prohlídek při vinobraní. Lákadlem je též čerstvý burčák, bohatý program a dobré jídlo,“ zve Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 10 hodinami
Pořadatelé prestižní soutěže Vinařství roku dnes oznámili finalisty aktuálního ročníku. V klání, v němž se každoročně uděluje ocen...
Redakce GastroIN - před 19 hodinami
Poklona krásným moravským tradicím od pražského barmana. Takový je příběh drinku Tradition, aktuálně nejlepšího českého koktejlu z...
Redakce GastroIN - 20. 11. 2024
Doby, kdy se masem z humra pohrdalo, jsou ty tam. Dnes tohoto korýše, který vyniká svou nasládlou chutí a pevnou strukturou, serví...
Reklama   •   Koupit reklamu