Dnes je 19. duben 2025, svátek má Rostislav
Úvod Aktuality Barmanský tým z mělnického baru Brloh postoupil do celorepublikového finále nejprestižnější barmanské soutěže Diaego Reserve World Class Vytvořit článek
Barmanský tým z mělnického baru Brloh postoupil do celorepublikového finále nejprestižnější barmanské soutěže Diaego Reserve World Class
Redakce GastroIN - 05. 05. 2023    0 Líbil se vám tento článek?

Báře Kulhánkové a Tomášovi Hornovi z mělnického baru Brloh, který se nachází v druhém patře stejnojmenné barbecue restaurace, se povedlo zařadit mezi nejúspěšnější barmany v České republice.

Na letošním ročníku národního kola nejprestižnější barmanské soutěže světa Diaego Reserve World Class, organizovaném společností Stock Plzeň – Božkov s.r.o., se jim téměř z pěti desítek soutěžících podařilo postoupit mezi 12 nejlepších barmanů až do celorepublikového finále, které se koná 24. a 25. května v Praze.

„Je to pro mě naprosto nečekané, a to že jsme se tam dostali s Tomášem oba, je neuvěřitelný úspěch a jsem z toho nesmírně šťastná.“ říká barmanka Bára, pro kterou je to za krátkou dobu již druhý velký úspěch poté, co v prosinci minulého roku zvítězila ve Francii ve světovém finále barmanské soutěže Monin Cup zaměřující se na mladé barmany do 27 let. „Bylo to velké překvapení a radost,“ říká Tomáš Horn a dodává: „Věděl jsem, že jsem do toho dal vše, ale o postupu jsem i tak pochyboval, proto jsem byl opravdu nadšen, když zaznělo mé jméno“.

V loňskem říjnu otevřený mělnický bar se tím stal společně s věhlasným karlovarským Becher‘s Barem z hotelu Pupp jediným v České republice, kterému se povedlo, aby postoupil více než jeden člen barového týmu. A to vše i přes konkurenci tradičních a zavedených pražských barů.

A jaká byla cesta k tak velkému úspěchu?

V semifinálovém kole musel každý barman představit odborné porotě drink typu highball, který se dá zjednodušené popsat jako whisky se sodou. V tomto případě se jednalo o whisky Johnnie Walker Black Label s domácím cordialem, tedy sladko-kyselou složkou, a perlivou vodou.

Při přípravě drinku museli soutěžící navíc zohlednit principy udržitelnosti a připravit jej z ingrediencí, které v baru běžně používají a mívají jich přebytek. Smyslem je zužitkovat vše bezezbytku a nevytvářet další odpad. Na prezentaci koktejlu měli před porotou přesně 7 minut, přičemž hlavním cílem bylo nejen nepřekročit časový limit, ale také porotu zaujmout poutavým vyprávěním o vzniku samotného nápoje, který si připravili.



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 17. 04. 2025
Letecká společnost Emirates oslaví Velikonoce ve velkém stylu. Od 18. do 21. dubna nabídne cestujícím tematické sváteční menu, sla...
Redakce GastroIN - 16. 04. 2025
Společnost BILLA plní svůj závazek nabízet zákazníkům výhradně bezklecová vejce i o Velikonocích. Ačkoliv prodej vajec v tomto obd...
Redakce GastroIN - 15. 04. 2025
Vyhlášený Burger Street Festival i tento rok zamíří do třech desítek měst po celé České republice. Přiveze ty nejvymazlenější hamb...