Dnes je 28. listopad 2024, svátek má René
Úvod Aktuality Apetit festival news - EL CID ŠPANĚLSKÁ KVALITA ZA PLZEŇSKÉ CENY Vytvořit článek
Apetit festival news - EL CID ŠPANĚLSKÁ KVALITA ZA PLZEŇSKÉ CENY
Redakce GastroIN - 15. 04. 2012    0 Líbil se vám tento článek?

15. 4. 2012 - Španělská restaurace el Cid působí na plzeňském gastronomickém trhu již osmým rokem. Každým rokem získává nějaká ocenění. Do el Cid se dá zajít na slavnostní oběd či večeři, na výborné polední nabídky za přijatelné ceny nebo večer do jeho barové části, kde se potkáte především se studenty, kteří zde popíjejí koktejly, dobrá vína a k tomu, podle španělské tradice, ochutnávají rozmanitá drobná jídla a chuťovky – tzv. tapasy.

CO BUDE RESTAURACE EL CID NABÍZET NA APETIT FESTIVALU:
Sabor de Espańa - Chutě Španělska
Šefkuchař restaurace Miroslav Brouček vybral pro Apetit festival typické španělské tapasy. V každé degustační porci budou vždy tři tapasy na ochutnání.
Například hosté festivalu ochutnají:

 Jamón Serrano - španělská sušená šunka z horské oblasti Sierra Nevada
 Tortilla de Patata - španělská bramborová tortilla s opečenou cibulkou
 Queso Azul Marinado - marinovaný modrý sýr v olivovém oleji s chili a čerstvými bylinkami
 Ciruelas Envueltas en Tocino a la Plancha - grilované sušené švestky ve španělské slanině, marinované v brandy z oblasti Jerez
 Salmón Marinado - marinovaný losos dle receptury el Cid Restaurante

Co je tapas:
Tapasy pocházejí z oblasti Andalusie a jsou to chuťovky neboli malé předkrmy španělské kuchyně. Můžou být studené (olivy, sýry, šunky, salámy…) nebo teplé (bramborová tortila, kalamáry, krevety na česneku…). Dříve se tapasy podávaly jako pokličky na nápoje (např. plátek salámu) nebo jako chuťovka k nápoji v hostincích a
v domácnostech. Dnes již jsou známé po celém světě a tapas bary jsou velice oblíbené.

Miroslav Brouček - Šéfkuchař a vedoucí španělské restaurace el Cid
V el Cidu působím již sedmým rokem. Zkušenosti jsem získal zejména v Praze vařením s americkým šefkuchařem Tommym Pondrem nebo se švédem Larsem Sjöstrandem. Skvělou školou pro mě bylo působení v zahraničí, zvláště pak ve věhlasné restauraci v australském Sydney Shelly beach. Několik let jsem ale strávil i v Thajsku, Indonésii, Malajsii, Barmě, Indii, Kambodži a Mexiku.
Zaměřuji se na regionální španělskou kuchyni, ale rád si odskočím na stáže do franzouských michelinských restaurací. Kromě oblíbené španělské kuchyně, která v dnešní době vévodí i žebříčkům nejlepších restaurací na světě, mám rád i pokrmy thajské, francouzské, indické či japonské. Mé nejoblíbenější restaurace se nacházejí v Barceloně, kde si mohu v restauracích a tapas barech vychutnávat atmosfréru tohoto velkoměsta.
Úspěchy el Cid: 35. místo (1. místo v západních Čechách) v Mauerově průvodci 2010, v roce 2011 skončila restaurace mezi prvními místy na regionálním festivalu Apetit.

Restaurante, Bar de Tapas el Cid
Křižíkovy sady 1, Plzeň
www.elcid.cz
e-mail: elcid@elcid.cz
tel.: 377 224 595
Miroslav Brouček – šefkuchař restaurace el Cid



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 21 hodinami
Ačkoliv se spotřebitelé v praxi setkají s různými důvody zamítnutí reklamace, obchodníci mohou přistoupit k tomuto kroku jen na zá...
Redakce GastroIN - 26. 11. 2024
Tak jako k dobrému vínu patří sýry, tak k rumu patří čokoláda. Kvalitní a dobře vybraná čokoláda pozvedne chuť rumu na novou úrove...
Redakce GastroIN - 25. 11. 2024
Advent ve Znojmě znovu po roce nabídne sváteční atmosféru, nasvícené uličky, provoněné trhy, kulturní program, zimní kino, tradičn...
Reklama   •   Koupit reklamu