Právě pod touto značkou čeští spotřebitelé poprvé před sto lety ochutnali sýr typu camembert s bílou plísní na povrchu.
„Stoleté výročí výroby plísňových sýrů typu camembert je významným milníkem,“ říká Aleš Malenka generální ředitel společnosti Savencia F&D v Čechách a na Slovensku. „Oslavujeme dlouholetou tradici Krále Sýrů a zároveň si připomínáme, že přestože se doba mění, my zůstáváme věrní našim hodnotám a děláme vše pro to, abychom spotřebitelům dopřáli ten nejlepší zážitek ze skvělého sýra!“
Dnes již plísňové sýry typu camembert nenazve nikdo jinak než Hermelín, přitom tento výraz poprvé použili pro Krále Sýrů až v 50. letech 20. století. Hermelín se postupně stal označením pro celou kategorii. Ukazuje to význam značky Krále Sýrů pro sýrovou kulturu v Česku a na Slovensku.