Osmý ročník oblíbené ankety Zlatý kuchař jde do své závěrečné fáze. My už známe vítěze téměř všech kategorií.
Malé připomenutí: Oslovení porotci hlasovali v šesti kategoriích: Zlatý kuchař, Zlatý zahraniční kuchař, Síň gastronomické slávy, Objev roku, Zlatý cukrář a Hvězda street foodu. Pro velký zájem se vrátila i kategorie Volba veřejnosti.
Kompletní výsledky budou zveřejněny 18. dubna v pražské kavárně Café Louvre na Národní třídě.
Tak jako vloni nabízíme malou ochutnávku. V kategorii Síň gastronomické slávy jsou hlasy sečteny, vítězem se zcela zaslouženě stal Vladislav Stuparič.
Už před 50 lety se rozhodl stát kuchařem a kuchařině, jako řemeslu, se věnoval více jak 40 let. Práce pod kuchařskou čepicí mu umožnila pracovat s národními týmy kuchařů a cukrářů na návratu toho českého mezi elitní týmy Evropy i světa. Podařilo se, a po několika letech vozili medaile i z kuchařských olympiád, které se pořádají každé čtyři roky. Osobně počty
medailí a ocenění nepokládá za důležité, i když každá a každé stálo hodně práce a každé a každého si váží. Byl členem národního týmu Kuchařů a cukrářů ČR. V roce 1994 získal řád Rytíř mezinárodní Asociace mistrů poradců ve francouzské gastronomii. O rok později se stal Kuchařem roku. V roce 1996 získal bronzovou a stříbrnou medaili z kuchařské olympiády v Berlíně. V letech 1997–2000 byl kapitánem národního týmu Kuchařů a cukrářů ČR. Jako šéfkuchař působil v hotelech Renaissance Praha a Panorama Praha. V roce 2009 otevřel vlastní kuchařské studio Atelier Culinari. Je akreditovaným komisařem pro mezinárodní soutěže pořádané Světovou asociací kuchařských svazů.
Anketa Zlatý kuchař během své existence objevila nová jména talentovaných šéfkuchařů i cukrářů a pevně věříme, že se v tomto duchu ponese i její osmý ročník.